Connect with us

Zabava

Kako izgleda jedan dan najbogatijeg čovjeka svijeta?

Published

on

Džef Bezos, osnivač i predsjednik uprave Amazona, najbogatiji je čovjek, a prema Bloombergu, “težak” je 105 milijardi dolara. Vlasnik je i “Washington Posta” te aviokompanije “Blue Origin”.

Ipak, njegova dnevna rutina pokazuje da baš i nije radoholičar, piše “Business Insider” koji je čitaocima otkrio male tajne iz života najbogatijeg na svijetu.

Bezos smatra da je spavanje vrlo važno. Spava najmanje osam sati i budi se bez alarma. Svako jutro doručkuje, i to samo zdravo, sa svojom suprugom, književnicom Mekenzi Bezos.

Kako bi proveo dovoljno vremena sa suprugom i četvoro djece, nikad ne zakazuje poslovne sastanke rano ujutro.

Ustvari, Bezos nije čovjek od sastančenja. Kaže da s Amazonovim investitorima razgovara samo 6 sati godišnje. Kada sazove sastanak, ima pravilo: Nikad ne odabere mjesto gdje dvije pizze ne bi mogle nahraniti sve.

Voli neobičnu hranu, pa je tako jednom prilikom na sastanku s osnivačem “Woota” Metom Ratledžom naručio hobotnicu s krompirima, slaninu, jogurt od zelenog češnjaka i jaja, i to za doručak.

Nakon večere uvijek opere suđe.

“To je najseksi stvar koju radim”, rekao je.

Dosta je temperamentan i zna da bude eksplozivan, a šuška se da je zaposlio stručnjaka koji ima tehnike za smirenje.

Nije poznato da li najbogatiji čovjek na svijetu vježba u teretani, ali na fotografijama koje su nedavno objavljene uporedili su ga sa Vin Dizelom, jer njegov mišićavi izgled nije prošao nezapaženo.

Veliki je fan “Zvjezdanih staza”, a pojavio se u maloj ulozi u filmu “Star Trek Beyond” 2016. godine.

(Faktor.ba)

Popularno