Connect with us

Košarka

Jurčenko više nije trener košarkašica RMU Banovići

Published

on

Goran Jurčenko više nije trener košarkašica RMU Banovići, a s njim u „paketu“, ekipu je napustio i njegov prvi pomoćnik Goran Petrović, obojica iz Tuzle.
Upravni odbor kluba iz Banovića, koji s ekipom Play Off Ultra iz Sarajeva i zeničkim Čelikom vodi borbu za naslov prvakinja BiH, nije se očitovao u vezi s Jurčenkovom ostavkom.

– Tačno je, podnio sam pismenu ostavku i očekujem pismeni odgovor, mada sam nezvanično saznao da su čelnici kluba prihvatili moju ostavku. O svemu sam najprije na treningu upoznao igračice i moram reći da su one nerado prihvatile razloge moga odlaska – izjavio je za Fenu sada već bivši trener RMU Banovića, Jurčenko.

Stručnjak koji je ekipu RMU Banovići iz ponora doveo do naslova viceprvakinja BiH, kaže da razlog odlaska nisu rezultati ili nesporazumi s igračicama.

– Pojedinci iz uprave počeli su se miješati u stvari koje se tiču isključivo ekipe i struke. To nisam želio dopustiti, jer smo se na početku mog angažmana dogovorili da se niko ne smije uplitati u stvari koje su bitne za ekipu – kazao je Jurčenko.

Na insistiranje novinara Fene, rekao je da je jedan od čelnika RMU Banovići kapitenom ekipe imenovao Dajanu Bugarin, bez da je konsulirao nekoga od igračica ili trenera.

– Nemam ništa protiv Bugarin, ja sam je i doveo u Banoviće. Odlična je igračica, ali sam smatrao da odluku o tome treba donijeti u svlačionici, a nikako van ekipe. Kapiten je do sada bila iskusna domaća igračica Jasna Sliško. Ona se povrijedila i kapitensku traku prihvatila je također Banovićanka s velikim iskustvom Maja Rahmanović. Ne znam razloge imenovanja kapitenom igračice sa strane, ali ako se neko sada počeo uplitati u stvari ekipe, pitanje je šta će biti slijedeće – zaključio je Jurčenko.

Izrazio je žaljenje što je prekinuo posao prije kraja sezone, smatrajući da RMU Banovići ima bolje šanse nego prošle godine da se okiti naslovom prvakinja.

Odbacio je špekulacije o povratku u Jedinstvo BH Telekom iz Tuzle, dodavši kako se sezona primiče kraju, te da se do naredne želi odmoriti i odlučiti šta i kako dalje.

Popularno