Connect with us

Politika

Jukić: Nisam nekulturna kao Mektić, i mene je zvao na piće

Published

on

Ružica Jukić, zamjenica predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog viječa BiH (VSTV BiH), odgovorila je Draganu Mektiću, koji je tokom pres-konferencije iznio niz optužbi i na njen račun.

“Čuli smo da je ministar održao pres konferenciju, pominjao je mene i poruke itd. Nisam nekulturna kao ministar Mektić da pokazujem privatne poruke i prepiske, da pokažem da je i mene ministar Mektić zvao na piće. Moram da kažem za druge poruke, oko zaštite srpskog naroda”.

“Rekao je da idem protiv srpskog naroda. To nije tačno. Bio je ljut poslije te emisije. Poslala sam mu novine, koje su objavile da su srpski borci prijavili ministra Mektića za ratni zločin. Sve što sam mu poslala – pisalo je u tim novinama”, kazala je Ružica Jukić.

“Rekla sam mu da ne mrzim srpski narod, imam rođaka koji su iz srpskog naroda. Kada su upitanju disciplinski postupci. neću da pričam o njima”.

Kaže da ne zna odakle mu podaci iz VSTV-a, jer sve što vijeća je tajno, te da svaka izjava se stavlja u koverat.

“Ne znam odakle mu te informacije. Ne želim da to komentarišem”.

Tvrdi da je Mektić i v.d. glavne tužiteljice Gordanu Tadić, također pozivao na neformalne ručkove.

“Danas je bila glavna tužuiteljica na sjednici Vijeća – potvrdila da ju je pozivao dva puta preko posrednika. Ona nije pristala, jer je to neformalan ručak”, kazala je Jukić u izjavi medijima.

“Potvrdila je da je bio kod jedne tužiteljice, tražio uvid u spis. Interesovao se za jedan predmet. Tu se i drugi tužitelj se upetljao. To je prijavljeno i ne možemo sada da govorimo o imenima”, pojasnila je.

Na koncu izjave kazala je da kada se sve ovo završi – obratit će se medijima.

Popularno