Connect with us

Brčko

JP ”Komunalno Brčko”: Sedam volontera počelo sa radom

Published

on

komunalno-1U JP “Komunalno Brčko” danas je sedam volontera potpisalo ugovore o obavljanju volonterskog rada, dva sa srednjom i pet sa visokom stručnom spremom, a nakon što su izabrani kao najbolji kandidati na javnom pozivu.

Sa njima je na početku prvog dana volonterskog staža razgovarala Milka Glišić, šef Službe za ljudske resurse i opšte poslove, koja ih je upoznala sa osnovnim informacijama o preduzeću, službama u koje će biti raspređeni, odgovornostima, očekivanjima i dužnostima koje će imati, te imenima mentora koji će ih usmjeravati u radu tokom šest, odnosno 12 mjeseci staža, što zavisi od stručne spreme.

Volonteri su imali i prijem kod vršioca dužnosti direktora JP “Komunalno Brčko” Mirsada Đape, koji im je poželio dobrodošlicu u kolektiv i rekao da će, osim poslova na koje su raspoređeni, njihova pomoć biti dragocjena i u sklopu aktivnosti na usaglašavanju evidencija i baza podataka svih korisnika usluga, te da iskoriste ovo vrijeme provedeno u javnom preduzeću na najbolji način i da sutra budu što konkurentniji na tržištu rada.

Volonteri će tokom obavljanja staža imati pravo na isplatu po osnovu toplog obroka, dok volonterski staž ne podrazumijeva isplatu plata, ali ovi mladi ljudi su zadovoljni jer su dobili priliku da steknu nova znanja i iskustvo, koje će im biti priznato kao radno po završetku obavljanja volonterskog staža.

U okviru poslovne orijentacije novozaposlenih, i volonteri su, kao i svi zaposlenici preduzeća, prošli obuku, te polagali testove iz zaštite na radu i zaštite od požara.

Popularno