Početna Vijesti Još pet okrivljenih priznalo krivicu za pokušaj državnog udara

Još pet okrivljenih priznalo krivicu za pokušaj državnog udara

Comments Off on Još pet okrivljenih priznalo krivicu za pokušaj državnog udara
0

Viši sud u Podgorici potvrdio je u srijedu sporazume o priznanju krivice koje su sa specijalnim državnim tužiteljstvom zaključila još petorica državljana Srbije okrivljena za stvaranje zločinačke organizacije čiji je cilj bio državni udar u Crnoj Gori.
Kako je priopćeno iz SDT-a, ta petorica srbijanskih građana A.Č, N.Đ, S.Ć, D.S i I.M priznali su da su bili dio zločinačke organizacije čiji je plan bio nasilni ulazak u crnogorski parlament i proglašenje oporbene Demokratske fronte (DF) za pobjednika izbora koji su održani 16.listopada prošle godine, te da su se okrivljeni sporazumom obavezali da provedu po pet mjeseci u zatvoru.

Tužiteljstvo pojašnjava da je tijekom suđenja specijalni državni tužitelj iznio dokaze – audio iskaz svjedoka S.N. u trajanju od sat i 15 minuta, 21 razgovor između okrivljenih snimljenih primjenom mjera tajnog nadzora, dio sadržaja mobitela oduzetih od okrivljenih B.D. i M.V.

Tužitelj je kao dokaze iznio i dio dokumentacije pribavljene putem međunarodne pravne pomoći od Srbije i Poljske. Podsjeća se da je u dosadašnjem postupku devet okrivljenih za stvaranje kriminalne organizacije priznalo krivicu.

U predmetu koji se vodi pred SDT-om Crne Gore za kaznena djela – stvaranje zločinačke organizacije i terorizam u pokušaju, osumnjičeno je ukupno 25 osoba, među kojima su dvojica ruskih državljana i dvojica srbijanskih državljana za kojima je raspisana međunarodna Interpolova tjeralica.

 

Komentari su zatvoreni

Preporučujemo

Završen jubilarni Demofest: Spektakularna proslava 10. rođendana!

Deset godina muzičke alhemije kojom od anonimnih muzičara nastaju nove zvijezde, 120 mjese…