JEFTINO I EFIKASNO Ovo su GENIJALANI TRIKOVI ZA čišćenje belih patika!

Bele patike su apsolutni must have komad koji morate posedovati. Donosimo rešenje kako da ostanu kao nove!

FOTO: pixabay

Iako ima mnogo razloga zašto volimo ovaj trend koji nam omogućava komfor i udobnost, patike moraju biti snežno bele ovog proleća.


Znamo kako se bele patike brzo mogu isprljati zato vam danas predstavljamo kratki vodič koji će vam pomoći da vaše patike ovog proleća dugo ostanu čiste.


Olovka za čišćenje mrlja


Ukoliko se neka mrlja nađe na vašim belim patikama, potrudite se da je što pre uklonite kako mrlja ne bi utonula u tkaninu. Kupite olovku za uklanjanje mrlja i držite je pri ruci.


Mašinsko pranje


Možda mislite da je pogrešno ubaciti svoje bele patike u veš mašinu, ali to je zapravo vrlo efikasno. Stavite par patika u veš mašini sa nekim starim peškirima (da zaustavite glasnu buku) i podesite hladnu vodu. Dodaj deterdžent i uključite uređaj.


Sušite ih prirodno


Nemojte sušiti svoje patike u mašini za sušenje, jer to može uticati na oblik. Umesto toga, stavite ih na toplom i suvom mestu i pustite ih da se osuše na vazduhu.


Očistite gumu


Dosadne mrlje mogu se zadržati na gumi patika, čak i nakon detaljnog mašinskog pranja. Trebalo bi da očistite gumu odvojeno od platna belom krpom ili papirnim ubrusom koji je prethodno natopljen u sapunici. Ako su mrlje lepljive, probajte alkoholom.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram