Connect with us

Svijet

Jedva sam pobegla od mog dede pedofila: Držao me u sekti, ugovarao brak sa matorcima i terao sve žene da nose ovakve stvari (FOTO)

Published

on

Žene su u toj zajednici bile podređene muškarcima

Lila Tarava (26) je uspela da pobegne iz verskog kulta na Novom Zelandu koji od 1969. godine vodi njen deda Nevil Kuper, inače osuđeni seksualni prestupnik.

Lila većinu života provela je u Hrišćanskoj zajednici Gloriavale koja ljudima ispira mozak i uteruje strah u kosti preteći paklom i prokletstvom.

Kaže kako je morala je da sledi nametnuta stroga pravila, trpela je ponižavanje do strane svog poremećenog dede i drugih članova kulta, morala im je služiti… U zajednici je bilo 90 porodica, za vreme njenog boravka tamo.

Inače, njen deda je ranije bio u zatvoru zbog seksualnog uznemiravanja devojčica i devojaka starih od 12 do 19 godina. 

Žene su u toj zajednici bile podređene muškarcima. Morale su da nose marame i plave haljine dugačke do poda, s visokim okovratnicima i dugim rukavima. Nije se smelo videti previše tela.

– Ako nisam bila uredna onda bi me prokleli na večnost sa Sotonom. Radije sam izgledala kao idiot nego da izgubim spasenje – priseća se.

Deca su bila još na nižem stupnju hijerarhije od žena. Mlade devojke bile su u ugovorenim brakovima sa mnogo starijim muškarcima.

Kada je napunila 16 godina morala je tokom posebne ceremonije da se zavetuje dedi da će biti potčinjena muškarcima, brinuti se za svoju kuću i biti skromna i čista. Morala je da se odrekne preljuba, razvoda, kontrole rađanja i pobačaja. Seks pre braka je, naravno, bio zabranjen. 

Na kraju je, priznaje, seks iskusila tek kada je kasnije pobegla iz tog kulta.

– Shvatila sam da zbog seksa neću ići u pakao. To je bio početak moje slobode – ispričala je.

Do slobode je dobrim delom došla zahvaljujući svojim dvema starijim sestrama koje su se počele buniti protiv režima u zajednici i na kraju su pobegle.

– Bilo je teško kada su otišle. Imala sam 15 godina i sećam se majke kako je jecala tiho u kuhinji. Ljudi koji odu, više se tamo ne vraćaju – dodala je.

Imala je 18 godina kada se izvukla iz toga.

Kada je izašla iz tog okruženja i počela da živi kao normalna mlada žena, odlučila je da napiše knjigu o svom iskustvu “Daughter of Gloriavale – My Life Inside a Religious Cult” ( Ćerka Gloriavalea  – Moj život unutar verskog kulta).

(Telegraf.rs/dailymail.co.uk)

Popularno