IZ ADDIKO BANKE PORUČUJU “Cijene usluga nepromijenjene, objavljeni uslovi moratorijuma za klijente”

Addiko banka najavila je da cijene usluga ostaju nepromijenjene, a u petak su na internet stranici banke objavljene informacije o uslovima i načinu apliciranja za odgađanje plaćanja za klijente pogođene epidemijom korona virusa.

FOTO: Addiko bank/ustupljena fotografija

Inače, Addiko banka je prva reagovala na početku epidemije, te ukinula naknade za transakcije posredstvom internet i mobilnog bankarstva, kako bi klijente dodatno motivisala da plaćanja obavljaju od kuće, te da ne izlaze vani.


 – Naknade za Internet i mobilno bankarstvo za fizička lica su 0 KM do kraja aprila, a ne planiramo povećavati naknade ni za ostale proizvode i usluge za fizička i pravna lica. Prioritet Addiko banke je zaštiti svoje klijente i zaposlenike, da bismo se svi što jednostavnije i efikasnije nosili sa posljedicama epidemije – istakli su u Addiko banci.


Klijenti banke čiji su prihodi značajno pogođeni epidemijom mogu i zvanično aplicirati za odgodu plaćanja svojih kreditnih obaveza.


– Način prijave zahtjeva je veoma jednostavan, u prvoj fazi za fizička lica čak bez fizičkog dostavljanja dokumentacije, kako bismo klijentima olakšali apliciranje, zaštitili ih i poštedili bespotrebnog izlaska iz njihovih domova – kažu u Addiko banci i ističu da će svi klijenti koji apliciraju za ovu odgodu dobiti odgovor od banke u što kraćem roku, u skladu sa tehničkim mogućnostima banke.  

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram