Connect with us

Ostali sportovi

Ivana Španović oborila rekord u drugoj seriji, na korak od zlata

Published

on

Srpska atletičarka Ivana Španović skočila je 7,16 metara u drugoj seriji finala skoka udalj na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu.

To je Ivanin lični rekord i najbolji rezultat sezone u ovoj disciplini u dvorani, te šesti skok svih vremena. Nema sumnje da je Španovićeva na korak od zlatne medalje.

Španovićeva je jedina preskočila sedam metara u kvalfikacijama, a glavne konkurentkinje su joj bile Ruskinja Darija Klišina sa 6,83 metra, Britanka Loren Ugen sa 6,8m i Nemica Klaudija Slaman-Rat sa 6,79.

Ivana je u prvoj seriji prestupila za sedam centimetara, pa se nije važio njen skok koji je bio na granici od sedam metara.

Vodeća poslije prve serije bila je Nemica Salman-Rat sa skokom od 6,84 metra, što je njen lični rekord. Britanka Ugen je skočila 6,75m, a Ruskinja Klišina 6,62. Uspešna je bila još samo druga Britanka Sojers sa 6,47m.

Španovićeva je ipak već u drugom skoku ispunila očekivanja. Preuzela je prvu poziciju skokom od 7,16 oborivši lični rekord! To je i rezultat sezone u dvorani i šesti skok svih vremena u dvorani (rekord je 7,37m iz 1988).

Popularno