Connect with us

Hronika

Istraga o požaru u Mostaru: Stražar ubio mladića pa zapalio objekat

Published

on

Stražar u objektu preduzeća “Slavonija Di” u Mostaru, čiji su inicijali V.T. (59), ubio je hicem dvadesetpetogodišnjeg I.A, te nakon toga zapalio zgradu kako bi prikrio tragove, rečeno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Načelnik opšteg kriminaliteta u sektoru kriminalističke policije kantonalnog MUP-a Draženko Miletić rekao je na konferenciji za novinare da su dvojica rođaka I.A (25.) i S.N (25), pripadnika romske populacije koji se bave sakupljanjem sekundarnog otpada, u nedjelju, 18. juna, ušli u objekat “Slavonije DI” misleći da nema nikoga i da je stražar otišao.

“U jednom trenutku nisu vidjeli stražara i ušli su, ali ih je dočekao V.T. koji im je rekao da stanu opalivši hitac u vazduh. S.N je uspio pobjeći kroz razbijeno staklo, a I.A nije uspio izaći”, rekao je Miletić.

Prema njegovim riječima, mladiću je prišao V.T. koji je sa njim počeo da se nagurava i da ga udara drškom pištolja.

“S.N je pokušao izvući rođaka i gledao je kada je V.T ispalio metak. I.A. je pao i nije se više dizao. To je vidio svjedok koji je pobjegao, jer je i prema njemu bio uperen pištolj”, rekao je Miletić.

On je dodao je da je V.T. potom podmetnuo požar u objektu da bi prikrio tragove.

U nedjelju je na objektu “Slavonije Di” u naselju Rudnik izbio veliki požar u kojem je objekat izgorio.

(Srna)

Popularno