Connect with us

Banja Luka

Istina o stratištima mora izaći na vidjelo

Published

on

BANJALUKA – Udruženje “Jasenovac – Donja Gradina” vodi se moralnim, naučnim i stručnim zahtjevima, želeći da Jasenovac i Donju Gradi-nu izvuče s liste zaboravljenih tema i da istina o ova dva najveća stratišta srpskog naroda u ovom dijelu Evrope mora izaći na vidjelo.

Istakao je ovo Živko Radišić, član Udruženja, tokom sastanka predstavnika tog udruženja sa Srđanom Amidžićem, zamjenikom gradonačelnika Banjaluke.

Saša Aćić, predsjednik tog udruženja, upoznao je predstavnike banjalučke gradske vlasti sa dosadašnjim aktivnostima, koje su preduzete kako bi istina o koncentracionim logorima Jase-novac i Donja Gradina doprla do domaće i svjetske javnosti, kao i o planovima rada za naredni period.

Na sastanku je bilo riječi i o mogućnostima da grad Banjaluka pomogne u organizaciji određenih događaja kao i o dodjeli prostorija za rad Udruženju.

Amidžić je rekao da postoji želja da grad Banjaluka pomogne i prenio je predstavnicima Udruženja da treba da dostave potrebnu dokumentaciju za dodjelu prostora, kako bi to onda bilo upućeno u redovnu skupštinsku proceduru.

(Biljana Popović)

Popularno