ISTEKAO ROK Za lokalne izbore u BiH prijavilo se čak 135 političkih stranaka

Za Lokalne izbore 2020. godine Centralnoj izbornoj komisiji prijavilo se 587 političkih subjekata od čega je 135 političkih stranaka, saopšetno je iz CIK.

FOTO: srpskainfo.com

U petak 3.7.2020. godine u 16 časova istekao je rok za podnošenje prijava za ovjeru političkih stranaka, nezavisnih kandidata, udruženja i grupa građana za učešće na Lokalnim izborima 2020. godine.

U navedenom roku Centralna izborna komisija BiH je primila 587 prijava političkih subjekata za ovjeru učešća na Lokalnim izborima 2020. godine i to: Nezavisni kandidati iz reda nacionalnih manjina 47 prijava, grupe građana 20, udruženja građana 2, nezavisni kandidati 383 prijava i 135 političkih stranaka, prenosi Klix.

Kako se navodi, u navedeni broj nisu ušle prijave pristigle u Centralnu izbornu komisiju BiH putem pošte, izvan roka.

– Pregled političkih subjekata koji su podnijeli prijavu biće dostupan javnosti na veb stranici Centralne izborne komisije BiH nakon što ga odobri Centralna izborna komisija BiH. Centralna izborna komisija BiH će u skladu sa ranije utvrđenim rokovima izvršiti provjere i ovjeriti prijave onih političkih subjekata koji ispunjavaju zakonom propisane uslove, nakon čega se stiču uslovi za podnošenje prijava za ovjeru koalicija odnosno listi nezavisnih kandidata – saopšteno je iz CIK.

Imajući u vidu činjenicu da finansijska sredstva za organizaciju i provođenje izbora još uvijek nisu osigurana Centralna izborna komisija BiH navodi kako ulaže maksimalne napore da, u kapacitetima kojima raspolaže, izborni proces ne bude ugrožen i prekinut.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram