Connect with us

Lifestyle

Isprobala je kupus dijetu koja obećava 5 kilograma manje za 7 dana – evo koliko je zaista smršala

Published

on

Profimedia/Alamy, Pixabay

Da li je čuvena kupus dijeta zaista toliko čudesna?

Kupus dijeta je čuvena zbog toga što obećava da ćemo izgubiti i do 5 kilograma za samo nedelju dana, ali i tvrdnje da nikada nećemo biti gladni dok je se pridržavamo.

Jedna žena odlučila je da proveri sve ove tvrdnje i nedelju dana bude na ovoj dijeti.

Kako bi njeni rezultati bili što verniji istini, ona za ovo vreme niej menjala svoje navike ili bilo koji deo života koji bi mogao da utiče na gubljenje težine.

Evo šta je sve otkrila:

Dan 1

Printskrin: Youtube/VideoNenad

Napravila sam dovoljno supe od kupusa za nedelju dana. Supa za ručak i supa za večeru. Iz nekog razloga, ceo dan nisam osetila glad.

Dan 2

Sudeći po dijeti, danas smem da pojedem i jedan pečeni krompir.

Napravila sam grešku i jela hladnu supu. Jedan tanjir mi je bio sasvim dovoljan, valjda zbog ukusa hladne supe od kupusa. Da li je znak dobre dijete to što zbog nje ne želite repete?

Ipak, pečeni krompir za večeru je bio prava stvar.

Dan 3

Dijeta mi danas dozvoljava da jedem i voće i povrće. Danas sam već počela da osećam glad – valjda zbog silne jurnjave na poslu zbog koje sam gubila energiju.

Sirovo voće i povrće su odlični kao grickalice, ali ne pružaju osećaj sitosti kao pravi obrok.

Dan 4

Danas sam smela da jedem i banane. Sudeći po dijeti, Kalijum u bananama bi trebalo da ublaži želju za slatkišima. Nakon šejka od banana koji sam napravila za večeru, u krevet odlazim sita.

Dan 5

PrintScreen: YouTube/webkuvar

Dijeta kaže da petog dana smem da jedem supu, govedinu i mnogo paradajza. Tačnije, čak pola kile mesa. Ali nisam mogla da pojedem toliku količinu za jedan obrok. Nakon toliko odricanja od proteina, mislim da je ova preporučena količina preterana – pojela sam “samo” 30 grama.

Dan 6

I šestog dana na meniju su mi iste stvari kao i dan ranije. Jedna te ista hrana je polako počela da mi dosađuje.

Dan 7

Supa, povrće i braon pirinač. Ovo već polako zvuči kao povratak u realnost, što i nije začuđujuće jer je u pitanju poslednji dan koji bi trebalod ame polako vrati u normalu.

A rezultati?

Izgubila sam 1.5 kilograma i 1 centimetar sala oko struka. Da budem iskrena, ovo i nije preterano impresivno. Toliko umem i da izgubim i kada se razbolim i moram da ležim u krevetu dva dana bez apetita.

Nedelju dana kasnije…

Prošlo je nedelju dana od kada sam završila sa dijetom. Da li mi se vratila stara težina?

Zapravo, ugojila sam se pola kilograma.

Ako vam ovi rezultati odgovaraju, savetujem da se pridržavate ove dijete maksimum 7 dana jer u pitanju nije dugoročno rešenje za gubljenje kilograma.

(Telegraf.rs)

Popularno