ISPOVEST OCA NOVE ZVEZDE "KRALJEVSKOG KLUBA"! "Plakao sam kad je moj Luka potpisao za Real"!

Plakao sam od sreće kada je moj sin potpisao za Real Madrid, kaže za Informer otac Luke Jovića (21) Milan! On kaže da je nemoguće opisati ponos koji oseća što je njegov naslednik, običan dečak sa sela, dočekao da mu se divi čitava Evropa

FOTO: Reuters

Milan ne bi voleo da Luka postane "novi Kristijano Ronaldo", već da ostane upamćen po svom imenu i prezimenu.


- Lepo je biti Lukin otac, prelepo. Ja se radujem uspehu svih naših sportista, pa kako ne bih sad kad je moj sin potpisao za Real. Suze radosnice su mi tekle dok sam gledao predstavljanje. Ponosan sam na mog sina, znam šta smo sve prošli - počinje Milan Jović ispovest za Informer.


Sad već ceo svet zna čuvenu priču iz perioda kad se Luka borio za status u mlađim kategorijama Zvezde. Otac i sin iz sela Batar kraj Bijeljine dolazili su starim "pasatom" u Beograd, a pošto je Luka imao dve utakmice u dva dana, spavali su u istom tom "pasatu" na oborenim sedištima na parkingu pored Zvezdinog stadiona. Kad je "srpski Falkao" u tinejdžerskim godinama prolazio kroz takve teškoće, onda Milan nema ni najmanju dilemu da će se Luka sada odlično snaći u Realu.


- Što se mene tiče, on je već uspeo. Bože zdravlja, samo da ne bude povreda. Ako se sve poklopi, Luka će nadmašiti partije iz Ajntrahta. Ma i da postiže golove koliko ih je dao u Nemačkoj, i to će biti sjajno - iskren je Milan.


Luka je ostao skroman i staložen uprkos turbulentnom periodu koji je imao i u Zvezdi, gde ga je bivši trener nazivao "debeljkom", i u Benfiki, gde takođe nisu prepoznali njegov talenat u punoj meri. Milan kaže da je sve to stvar vaspitanja i otkriva da je Luka ostao veran rodnom kraju i prijateljima iz detinjstva.


- Sve što mu se sad dešava, sve je to zaslužio. Jedno dete iz sela je došlo do toga da mu se divi Evropa. Nikada se nije stideo svog porekla, uvek je govorio da je iz sela nadomak Bijeljine. Nije zaboravio svoje drugare iz škole, meštane... Tako je vaspitan. Pa ja i dan-danas radim i držim market u selu, iako ne moram, i ne želim da se selim u grad po svaku cenu. Na mene je povukao i narav, isti smo. Ne da na sebe, zna da bude opasan ako ga neko potceni - zaključuje stariji Jović.


Bolji od Ronalda


Na predstavljanju u Realu Luka je istakao da mu je uzor Kristijano Ronaldo, čovek koji je obeležio jednu eru u "kraljevskom klubu". Jović senior kaže da njegovom sinu upravo Portugalac na neki način daje vetar u leđa.


- Svašta bi moralo da se složi, pa da Luka u Realu bude ono što je bio Kristijano. Znam da može, pa ćemo videti. Njemu i postojanje tako nekog igrača daje vetar u leđa da bude još bolji i da radi na sebi. Mlad je, ima on još da uči u fudbalu. Na kraju krajeva, ne bih voleo da bude novi Kristijano Ronaldo, već jedan jedini Luka Jović. A mogu i da garantujem da će to biti - dodaje Milan.


Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram