Connect with us

Lifestyle

IŠLA JE NA 100 SASTANAKA ZA GODINU DANA: Ovo su njena 3 saveta kako da PROBIJETE LED!

Published

on

Emili Louz je savetovala devojke kako da se sa nepoznatom osobom na sastanku ponašaju tako da im bude prijatno i lepo.

Ova devojka otišla je na mnogo sastanaka, a evo šta je zaključila.

„Između 2011. i 2012. godine, išla sam na tačno 101 sastanak sa 52 različita muškarca. Bilo je to deo društvenog eksperimenta koji sam smislila dok sam završavala diplomski rad. Tada sam bila ozbiljni monogamista i frustriralo me što nisam mogla da nađem svoju ljubav kao iz bajke, koju sam često viđala u filmovima. Zato sam rešila da zauzmem „naučni“ pristup romansi.

Eksperiment je podrazumevao da idem na seriju sastanaka i pravim beleške. Kako je eksperiment napredovao, sastanci su postali lakši. Ono što sam posebno naučila jeste kako da probijem led sa potpunim strancem, tako da naše prvo viđenje ne bude uštogljeno, neprijatno i čudno.

Sada podučavam ljude kako da se ponašaju na sastanku, šta treba da rade a šta ne. Evo nekih od mojih saveta:

1. Zagrejte svoj “govorni aparat”

Dejt br.52 (nazvaću ga tako) vozio je 45 minuta da bismo se videli u mom komšiluku. Mislila sam da je to baš lepo. Problem? Jedva da je progovorio i davao kratke odgovore. Pre sastanka treba da se “zagrejete”. Šta to znači Razgovarajte sa nekim, prijateljem, kolegom… Ako nemate sa kim, idite do kafića i porazgovarajte sa kelnerom. Idite do prodavnice i razgovarajte sa kasirkom. Biće korisnije ako razgovarate sa nekim koga vidite prvi put. Šta god da radite, izađite iz kuće bar sat vremena pre sastanka. Može da pomogne da smirite nerve i podseti vas da razgovor, posebno sa novim ljudima, nije uopšte strašan.

2. Pronađite neku aktivnost koja će vam pomoći da razbijete led

Sa dejtom br.53 složila sam se da odemo na čas džiu-džice. Tokom prvih 5 minuta već mi je bilo prelepo. Nivo endorfina je skočio, krvotok je proradio i imali smo fizički kontakt. I povrh svega, nije morao ni piće da mi kupi! Sa većinom momaka uglavnom sam se sastajala u kafićima i barovima, a ovo je bilo nešto sasvim drugačije. Ako vam se sviđa ideja da odmah na prvom sastanku probate nešto novo, izbegavajte kafiće, odlučite se za čas plesa, klizanje, vožnju na ringišpilu, na primer. To može da bude i samo šetnja, ili ako volite da trčite ili vozite bicikl, onda je zajednički trening dobra ideja.

3. Samo budite iskreni

Dejt br.59 je kasnio. Imali smo najčudniji zagrljaj na svetu, a onda sam stajala u smešnoj pozi dok je naručivao čaj. Ali, najgori deo je bio kada je razgovor najednom stao jer se  trudio da bude sarkastičan. Nemojte da pokušavate da budete zabavni tako što ćete reći stvari poput: “Sjajna odeća – da nisi možda kupovala u ormaru svoje majke?”

Kao generalno pravilo, predlažem izbegavanje sarkazma na prvim sastancima (ili na bilo kojoj vrsti prvog sastanka sa bilo kim) jer pokazuje neku vrstu nesigurnosti i može da deluje zlo.

(bizlife)

Popularno