iPhone za "siromašne"

Izgleda da opet ulazimo u ciklus nagađanja o novim Apple-ovim proizvodima.

FOTO: N.N


Nikkei Asian Report je nedavno objavio da Apple planira da sljedeće godine predstavi telefon čija cijena ne bi prelazila 500 dolara, koji bi praktično naslijedio iPhone SE iz 2016. godine. 


U petak je jedan od najpoznatijih Apple analitičara Ming Chi-Kuo, predvidio da će početkom sljedeće godine kompanija lansirati kompaktan i jeftin telefon sa unaprijeđenim performansama.


U svom predviđanju Kuo je naveo da bi novi telefon trebalo da ima najnoviji A13 Bionic čip i 3 GB RAM-a. Ako to uparimo sa nekim ranijim predviđanjima koji govore da bi telefon mogao da posjeduje displej od 4.7 inča (mada je to lako promijenjiva kategorija kada su glasine u pitanju), možemo da pokušamo da sklopimo sliku novog telefona. 


Inače, još prije dvije godine na Internetu se pojavio veliki broj "procurjelih“ slika iPhone SE 2 telefona, ali Apple ga nikad nije zvanično predstavio. Te slike su podsjećale na iPhone 8 koji je objavljen iste godine, pa se nagađa da bi upravo taj telefon mogao da bude osnova SE 2 modela.


Kuo napominje da bi predstavljanje iPhone SE 2 telefona i te kako imalo smisla, s obzirom da više od 100 miliona korisnika i dalje upotrebljava iPhone 6, za koga nije predviđen najnoviji iOS 13 update. Za takve korisnike iPhone SE 2 bi bio idealan telefon za upgrade.


Postoji još jedan razlog zašto Kuo veruje da ćemo uskoro dočekati SE 2 telefon – naime, prodaja iPhone-a je u nekoliko posljednjih kvartala u vidljivom i osjetnom opadanju. Očekuje se da će novi iPhone 11 možda uspjeti da uspori taj trend, jeftiniji model bi sigurno Apple-u dodao značajan vjetar u leđa.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram