Connect with us

Tenis

Ilija Bozoljac, novi Džumhurov trener za: Damir je najtalentovaniji na svetu

Published

on

Damir Džumhur ima osećaj za igru, veliki je sportista i svaki trener bi poželeo da radi s takvim teniserom. Verujem da možemo imati uspešnu saradnju, rekao je za “Nezavisne” Ilija Bozoljac, novi trener najboljeg bh. tenisera.

Bozoljac će danas početi raditi sa Džumhurom, 30. igračem svijeta, i jedan od ciljeva svakako je pomak ka vrhu ATP rang-liste.

“Damir je po mom mišljenju najtalentovaniji teniser na svetu. Dugo se poznajemo, razumemo se i mislimo da možemo da obostrano napravimo finu saradnju. I dalje pravimo plan rada. Ne bih želeo da pričam o detaljima, ali krećemo s radom 1. decembra”, rekao je Bozoljac za “Nezavisne”.

Prvi turnir u narednoj sezoni Džumhur će igrati u Brizbejnu (turnir počinje 31. decembra). Šta bi do tada trebalo popraviti u njegovoj igri Bozoljac nije želio da otkrije, kao i na kojim elementima igre će posebno raditi tokom saradnje.

“Rezultati zavise od mnogo stvari, ali ako sve radimo dobro, i ako budemo posvećeni, a i Damir i ja smo posvećeni onome što radimo, biće i dobrih rezultata”, smatra tridesetdvogodišnji trener, koji je, pored ostalih, sarađivao sa Jelenom Janković, jednom od najboljih srpskih teniserki i nekad prvom teniserkom svijeta.

Na pitanje da li osjeća pritisak što je preuzeo 30. igrača svijeta, Bozoljac je odgovorio:

“Tenis je sport u kojem konstantno osećate pritisak, bilo da ste igrač ili trener, ali dugo sam u sportu i ne gledam s te strane na ovaj posao. Navikao sam na sve. Imam dosta iskustva u tenisu, dugo godina sam u ovom sportu, tako da nema problema.”

Bozoljac je u profesionalnom tenisu od 2002. godine. Nije osvajao ATP trofeje, ali ima četiri titule sa ATP čelendžera, među kojima je i ona iz Banjaluke iz 2008. godine, kao i iskustva sa grend slem turnira. Najbolji plasman u singlu mu je 101. mjesto, dok je u dublu bio 99. (trenutno je 333.) Takođe, igrao je finale Dejvis kupa.

(Nezavisne)

Popularno