Connect with us

Biznis i ekonomija

Hrvatski ministar: Da se vlasništvo svih Agrokorovih kompanija u regionu respektuje

Published

on

ZAGREB – “Agrokorove” kompanije u regionu posluju redovno, plaćaju obaveze, obezbjeđuju zaposlenost i brigu za dobavljače, te hrvatsko Ministarstvo privrede od susjednih zemalja očekuje da im se i dalje omogući normalno poslovanje i da se vlasništvo svih “Agrokorovih” kompanija u regionu respektuje, izjavila je danas ministar privrede Hrvatske Martina Dalić.

Dalićeva je navela da “Agrokorove” kompanije u regionu nije zahvatila kriza u poslovanju koja je dovela do otvaranja postupka vanredne uprave u “Agrokoru” i povezanim društvima u Hrvatskoj.

Ona je istakla i da je nedavno održana sjednica Nadzornog odbora društva “Merkator” u Sloveniji, koje je vlasnik “Merkatora” u Srbiji i Crnoj Gori, “nedvosmisleno potvrdila da između ove kompanije i `Agrokora` u Hrvatskoj nije bilo nikakvih radnji koje bi ukazivale na prelivanje sredstava u Hrvatsku”.

Iz Ministarstva privrede, preduzetništva i obrta Hrvatske prenose da je Dalićeva prošle sedmice razgovarala sa ambasadorima Slovenije, Srbije, BiH i Crne Gore u Zagrebu o Zakonu o postupku vanredne uprave u “Agrokoru”, o njegovoj svrsi, ciljevima i prvim efektima.

“Ministarstvo će kao i do sada nastaviti da radi na stabilizaciji poslovanja `Agrokora` u okviru postupka vanredne uprave u kojem će `Agrokor` biti sljedećih 12 do 15 mjeseci, a tokom tog procesa spremni smo da razgovaramo sa svima koji žele da rade u istom smjeru”, poručili su iz Ministarstva privrede, preduzetništva i obrta Hrvatske.

U Beogradu je danas održan sastanak resornih ministara Srbije, Slovenije, Crne Gore i BiH, na kojem je analizirano stanje nastalo krizom koncerna “Agrokor” i mjere kojima će biti zaštićeni potrošači i radnici zaposleni u “Agrokorovim” podružnicama.

(Srna)

Popularno