Connect with us

Biznis i ekonomija

Hrvati žele BG arenu – stigla ponuda

Published

on

Beograd – Na adresu velelepne sportske dvorane na Novom Beogradu nedavno stigla ponuda za glavnog sponzora.

Kako “Novosti” nezvanično saznaju, riječ je o hrvatskoj firmi “Atlantik grupa”, koja je ponudila nešto manju sumu od traženih 1,25 miliona evra.

Da li će se po gazdama “Soko štarka” zvati najveća dvorana u ovom dijelu Evrope, znaće se za 14 dana, kada Komisija za izbor naslovnog sponzora privrednog društva “Arena Beograd” utvrdi da su formalno i pravno ispunjeni tenderski uslovi.

Kada bude potpisan ugovor, budući sponzor ima pravo da promijeni naziv objekta, tako što će sadašnjem imenu dodati ime svog brenda. Takođe, on će moći da postavi oznake sa novim nazivom u unutrašnjosti objekta i kontroliše zaključivanje ugovora sa ostalim sponzorima. Ugovor se sklapa na pet godina.

Đorđe Milutinović, direktor “Arene”, nije želio da govori o imenu jedinog kandidata, kao i o uslovima koji su ponuđeni.

“Postoji poslovna etika da se o tome ne govori dok Komisija ne da poslednju riječ, a sve će se znati najkasnije za 14 dana”, rekao je Milutinović za naš list.

“Sa stabilnim sponzorskim ugovorom, možemo da unapređujemo naše sadržaje. Godišnje imamo između 50 i 70 događaja. Narednih godina čekaju nas velika međunarodna takmičenja kao što je Fajnal-for Evrolige, Evropsko prvenstvo za košarkašice. A u igri su svjetsko prvenstvo u atletici i mundijal u košarci”, kaže on.

(Novosti)

Popularno