Početna Politika Hitna sednica Saveta za nacionalnu bezbednost!

Hitna sednica Saveta za nacionalnu bezbednost!

Comments Off on Hitna sednica Saveta za nacionalnu bezbednost!
0

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, povodom zaoštrene situacije na Kosovu, zakazao je hitnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost u ponedeljak.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sazvaće za 13. mart sednicu Saveta za nacionalnu
bezbednost zbog zahteva kosovskog parlamenta da se prekine dijalog u Briselu i rešenosti Prištine da protivpravno, I pored protivljenja međunarodne zajednice, nastavi sa formiranjem Vojske Kosova, čime se namerno i svesno urušavaju mir i stabilnost u regionu.

Predsednik Republike je doneo odluku da sazove sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost, kako bi se u novonastalim okolnostima razmotrile sve opcije da se ove vrednosti na najbolji mogući način sačuvaju, navodi se u saopštenju.
“Pokušaćemo da sprečimo da Albanci sruše sve što smo do sada postigli u Briselu”, rekao je Nikolić za “Kurir”.

Kosovski parlament zatražio je ranije danas bezuslovno oslobađanje nekadašnjeg vođe zločinačke OVK Ramuša Haradinaja i prekid dijaloga sa Beogradom do ispunjenja zahteva.

Rezolucijom, koju je parlament usvojio većinom glasova, traži se da oslobađanje Haradinaja bude primarna obaveza, kao i da vlada traži da EU natera Srbiju da poništi sve poternice i optužnice protiv kosovskih Albanaca.

 

Komentari su zatvoreni

Preporučujemo

IMAM DVA MASTERA, ALI NE I LAKAT ZA GURANJE! Srpska premijerka pozvala mlade da se vrate u Srbiju, stigli joj BRUTALNI ODGOVORI!

Čini nam se da se premijerka pokajala zbog ovog tvita. Premijerka Ana Brnabić izazvala je …