Connect with us

Politika

Hitna sednica Saveta za nacionalnu bezbednost!

Published

on

Beta, Milan Obradović

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, povodom zaoštrene situacije na Kosovu, zakazao je hitnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost u ponedeljak.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sazvaće za 13. mart sednicu Saveta za nacionalnu
bezbednost zbog zahteva kosovskog parlamenta da se prekine dijalog u Briselu i rešenosti Prištine da protivpravno, I pored protivljenja međunarodne zajednice, nastavi sa formiranjem Vojske Kosova, čime se namerno i svesno urušavaju mir i stabilnost u regionu.

Predsednik Republike je doneo odluku da sazove sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost, kako bi se u novonastalim okolnostima razmotrile sve opcije da se ove vrednosti na najbolji mogući način sačuvaju, navodi se u saopštenju.
“Pokušaćemo da sprečimo da Albanci sruše sve što smo do sada postigli u Briselu”, rekao je Nikolić za “Kurir”.

Kosovski parlament zatražio je ranije danas bezuslovno oslobađanje nekadašnjeg vođe zločinačke OVK Ramuša Haradinaja i prekid dijaloga sa Beogradom do ispunjenja zahteva.

Rezolucijom, koju je parlament usvojio većinom glasova, traži se da oslobađanje Haradinaja bude primarna obaveza, kao i da vlada traži da EU natera Srbiju da poništi sve poternice i optužnice protiv kosovskih Albanaca.

 

Popularno