Haradinaj Vučiću: Priznajte Kosovo, ili se ujedinjujemo s Albanijom

KOSOVSKA MITROVICA - Lider Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj ponovo je danas u sklopu predizborne kampanje poručio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da je bolje da prizna Kosovo, jer će u suprotnom, kako tvrdi, Kosovo "nastaviti svoj put ka ujedinjenju s Albanijom"

FOTO: nezavisne

.


Kako prenosi prištinski "Ljajmi", Haradinaj je na predizbornom skupu ABK u Uroševcu, rekao da odluka Srbije da ne prizna Kosovo "samo šteti njenom predsjedniku Vučiću".


"Haradinaj je rekao i da je uvjeren da će on biti predsjednik privremenih prištinskih institucija, kao i da će biti prvi predsjednik koji će se u potpunosti posvetiti rješavanju odnosa sa Srbijom, prenijelo je Kosovo onlajn.


"Kad postanem predsjednik, uz pomoć Boga i uz vašu pomoć, oprostićemo se od Vučića. Zato, dajte mi Kosovo, nemojte više odlagati, jer nemamo vremena da čekamo, jer smo već stvorili vojsku i energetsku nezavisnost, utiremo put ujedinjenju s Albanijom. Nemate izbora, ne odlažite, jer mi radimo svoj posao", rekao je Haradinaj.


Zatražio je od građana Uroševca da glasaju za listu broj 135, kako bi se obezbijedio ekonomski oporavak Kosova.


"Na izborima 14. februara, tražim vaš glas, za program koji oživljava ekonomiju, za naše ljude, među kojima su i 13 doktora nauka, ekonomisti, pravnici, arhitekte, inženjeri, ratni veterani, preduzetnici, mladići i djevojke koji studiraju u inostranstvu. Molim vas da glasate za predsjednika zemlje koji želi da radi za Kosovo, kako na međunarodnom planu, tako i sa Srbijom, da bi svaki građanin ove zemlje bio ponosan i volio svoju zemlju", dodao je Haradinaj.


"Podizanje minimalne zarade i jačanje vojske, takođe su bila neka od obećanja koje je Haradinaj uputio građanima u Uroševcu.


Na ovom izbornom skupu predstavljeni su i kandidati za poslanike iz ABK Džavit Zariki, Rezofata Azemi i Ismet Šamoli.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram