Connect with us

Politika

HAG odbacio reviziju tužbe protiv Srbije!

Published

on

Međunarodni sud pravde u Hagu odbacio je zahtev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije zbog spornog legitimiteta pravnog zastupnika Sarajeva.

“Sud je propisno razmotrio mišljenja članova Predsjedništva, koja su iznijeli u svojim pismima. Sud smatra da sadržaj ovih pisama pokazuje da nikakvu odluku nisu donijela nadležna tijela, u ime BiH kao države, u pogledu zahtjeva za reviziju Presude od 26. februara 2007. godine u slučaju primjene Konvencije o sprječavanju i kažnjavanju zločina genocida BiH protiv Srbije. Stoga, ne može se ništa preduzeti u vezi dokumenta pod nazivom ‘Aplikacija za reviziju Presude od 26. februara 2007. godine u slučaju primjene Konvencije o sprečavanju i kažnjavanju zločina genocida'”, napisao je Filipe Kuverer, registar Suda.

Međunarodni sud pravde u Hagu odbio je zahtjev za reviziju presude po tužbi protiv Srbije, potvrdio je hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović.

Čović je novinarima u Mostaru rekao da su o tome institucije BiH obaviještene pismom iz Haga.

Predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić i ministar inostranih poslova Igor Crnadak najavili su u Banjaluci za 16.00 časova vanrednu konferenciju za novinare.

Igor Crnadak potvrdio je da je konferencija sazvana zbog revizije presude u Hagu ali nije želio da govori o detaljima.

Popularno