Connect with us

Vijesti

Gvatemala: U požaru stradala 31 djevojčica, deset u kritičnom stanju

Published

on

Uzrok požara u domu za nezbrinutu djecu u Gvatemali u kojem je poginula 31 djevojčica je masovni pokušaj bjekstva iz očajnih uvjeta u domu, saopćile su vlasti.
U srijedu ujutru je neka od štićenica doma zapalila dušeke u ženskom dijelu kompleksa, a vatra se brzo proširila kroz dvije spavaonice, kažu vlasti.

Prethodilo je bjekstvo nekoliko desetina dječaka u utorak uvečer iz državnog doma na periferiji glavnog grada Gvatemale. Ubrzo je većina uhvaćena, vraćena u spavaonioce i zaključana. Požar je izbio nekoliko sati kasnije.

Pomoćnik ministra zdravlja Adrijan Čavez izjavio je da je 19 djevojčica nađeno mrtvo u ruševinama spavaonice. Od 39 koliko ih je bilo u bolnici, 12 je umrlo, a stanje 10 je kritično.

Roditelji i rođaci čekaju ispred doma, bolnica i mrtvačnica u pokušaju da saznaju novosti o djeci iz ozloglašene ustanove, u kojoj su, pored djece bez roditeljskog staranja, bile i maloljetne žrtve zlostavljanja, zapostavljanja i djeca-beskućnici.

U domu, predviđenom za 500 mladih, među 800 štićenika bilo je i omladinca koji su izdržali kazne u popravnim domovima, ali potom nisu imali gdje da odu, prenosi Beta.

Popularno