Connect with us

Regija

Gužva u Beogradu: Građani navalili na Belog da mu pomognu u kandidaturi za predsednika (FOTO)

Published

on

Mondo / Stefan Stojanović

Oko hiljadu građana čekalo je danas strpljivo da da svoj potpis Ljubiši Preletačeviću Belom, lideru mladenovačke stranke “Sarmu probo nisi” (SPN), koji je najavio da će se kandidovati na predsedničkim izborima.

 Beli je u kampanju krenuo u subotu iz Mladenovca, gde je kako tvrdi, “za samo par sati prikupio 53.000 potpisa”.

On je danas akciju prikupljanja potpisa nastavio u Beogradu, u Bulevaru kralja Aleksandra, kod picerije “Orao”.

Prema proceni reportera MONDA, u akciji prikupljanja potpisa bilo je oko hiljadu građana.

Preletačević je ispred picerije gde je organizovano prikupljanje potpisa postavio i kutiju na kojoj pisalo “Prilozi za potpise”, kako bi, platio notare.

On je najavio da će u Beograd doći na konju, međutim to ipak nije uradio, ali je na sebi imao svoj zaštitni znak – belo odelo i, naravno, vunene čarape.

U prostorijama u Bulevaru kralja Aleksandra 158 prikupljanje potpisa podrške za predsedničku kandidaturu biće nastavljeno i sutra na istoj lokaciji, od 10 do 18 časova.

Prikupljanje potpisa sutra će biti organizovano i u Cetinjskoj ulici 15, od 9.00 do 21.00.

Luka Maksimović, odnosno Ljubiša Preletačević Beli, postao je poznat srpskoj javnosti nakon što je napravio pravi šok na prošlogodišnjim lokalnim izborima u Mladenovcu gde je njegova lista “Samo jako” zauzela drugo mesto, sa 21 odsto glasova.

Do sada su kandidaturu na izborima za šefa države najavili Aleksandar Vučić, Saša Janković, Vuk Jeremić, Vojislav Šešelj, Boško Obradović, Aleksandar Popović, Miroslav Parović, Danijela Sremac, Vladimir Rajčić, Dušan Janjić, Saša Mirković, Bratislav Jugović, Saša Radulović.

Kandidaturu je obelodanila i profesor doktor Mila Alečković ispred Pokreta “Otadžbina”. Ona je kćerka književnice Mire Alečković.

Popularno