Govedarica: Volju građana ne smiju da određuju brojači glasova već isključivo birači

Predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica sastao se sa danas u Banjaluci sa ambasadorom Francuske u BiH Gijomom Rusonom i razgovarao o aktuelnoj političkoj situaciji.

Predsjednik SDS je istakao da je neophodno u narednom periodu izmijeniti Izborni zakon BiH u tehničkom aspektu jer trenutno zakonsko rješenje omogućava izborne prevare, izrazivši uvjerenje da se takva izborna prevara desila i na poslednjim Opštim izborima a na nabrutalniji način i na izborima u Doboju 2018. godine.– Volju građana ne smiju da određuju brojači glasova već isključivo birači i zbog toga je neophodno ugledati se na mehanizme kojima su moderne demokratije uredile svoje izborno zakonodavstvo kako bi spriječile prevare – rekao je Govedarica, napominjući da sve zloupotrebe u društvu počinju na dan izbora, krađom građana.

Govedarica je u razgovoru sa Rusonom istakao da je Dejtonski sporazum pomirio maksimalističke zahtjeve sva tri naroda u BiH i donio mir te na dejtonskim principima treba da uređujemo odnose i budućnost u Bosni i Hercegovini.

Govedarica  istakao je opredjeljenost Srpske demokratske stranke ekonomskim reformama koje treba da zaustave odliv stanovništva iz zemlje i omoguće otvaranje novih radnih mjesta kao i povećanje plata trenutno zaposlenih.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram