Connect with us

Bosna i Hercegovina

Govedarica: Dodik i Izetbegović ne mogu jedan bez drugog

Published

on

BANJA LUKA – Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica tvrdi da Milorad Dodik i Bakir Izetbegović ne mogu da opstanu na političkoj sceni jedan bez drugog, te iporučio da zaustave, kako je rekao, priče kojima šire strah kod građana, umjesto da im omoguće bolji život i perspektivu u budućnosti.

“Opet je krenuo medijski obračun Dodika i Izetbegovića. I to se uvijek dešava kada je poljuljan politički rejting jednog od njih ili obojice”, naveo je Govedarica. On kaže da Izetbegović i Dodik treba da “zaustave spomenuti medijski rat, kojim žele da skrenu pažnju javnosti s gorućih ekonomskih problema”.

“Oni moraju da vide kako da se omogući perspektiva za sve građane u BiH, kako i RS i FBiH ne bi ostale samo prazne ljušture sa starim stanovništvom”, rekao je lider SDS-a.

Ukazao je i da je pitanje revizije presude BiH protiv Srbije u Međunarodnom sudu pravde u Hagu završeno, što je “veliki Izetbegovićev poraz“, na šta je ukazivao i onda kada je revizija zatražena, jer, kako tvrdi, takvo razmišljanje vodi ka političkom debaklu.

“BiH može da živi samo na dejtonskim principima, koji omogućavaju mir i stabilnost, kao osnovne pretpostavke da se gradi bolji život za građane i njihov opstanak na ovim prostorima”, zaključio je Govedarica.

Izvor: Fena

Popularno