Connect with us

Fudbal

Gojak: Sanjao sam dan kada ću istrčati na Bilinom polju

Published

on

Novi reprezentativac Bosne i Hercegovine, Amer Gojak, smatra da će nastup za nacionalni sastav biti ispunjenje sna.
Gojaku je to prvi poziv u reprezentaciju BiH, dok će njegov saigrač iz Dinama i još jedan bivši fudbaler Željezničara Armin Hodžić, ponovo biti u sastavu.

“Iznimno sam sretan i počašćen pozivom izbornika Baždarevića. Biti ponosan malo je reći za ovo što sada osjećam. Uvijek mi je bila čast nositi dres s grbom zemlje u kojoj sam rođen. A sada konačno imam priliku to činiti u društvu najboljih nogometaša koje BiH nogomet nudi” rekao je u razgovoru za “Goal” Amer Gojak, pa nastavio:

“Privilegij mi je biti dio momčadi u kojoj se nalaze svjetski poznata imena poput Džeke ili Pjanića, no imam dovoljno samopouzdanja da pokažem kako za mene i u nacionalnoj vrsti ima mjesta. Hvala izborniku Baždareviću na povjerenju, hvala ljudima iz Dinama, mnogobrojnim navijačima koji su mi poslali poruke podrške, te obitelji bez koje ovo ne bi bilo moguće.”

Na kraju je otkrio da je trenutno najsretniji na svijetu.

“Sanjao sam dan kada ću u nacionalnom dresu istrčati na Bilinom polju, osjećam da sam na korak do ostvarenja tog sna. I nitko danas nije sretniji od mene” završio je novopečeni reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Popularno