Connect with us

Nauka i tehnologija

GENIJALNO! Ovaj izum otklanja noćnu moru svakog roditelja!

Published

on

Noćna mora svakog roditelja je da mu se dijete izgubi.

Za one koji žele da svoju djecu drže pod kontrolom, a da im i dalje daju slobodu da se igraju i istražuju, jedna njujorška kompanija nudi rješenje.

“The Monkey”, u prevodu majmun, senzor djeci nudi bezbjednost, a roditeljima miran san. U izradi kompanije TwinTech, senzor koristi tehnologiju svjetla za postavljanje parametra. Kada dijete pređe tu određenu granicu, aplikacija na mobilnom telefonu šalje upozorenje.

“Imala sam veoma uznemirujuće iskustvo kao roditelj kada sam izgubila dijete na rođendanskoj žurci. Mnogo sam se uspaničila. Osjetila sam da bi bilo vrlo korisno imati nešto što će mi odmah pokazati ako dijete bježi ili počinje da luta. I tako smo napravili Monkey, da bude upravo to”, objašnjava nastanak ove inovacije Kim Gevin, generalna direktorka firme “TwinTech.”

Dijete Kim Gevin se bezbjedno vratilo kući, ali taj događaj joj je skrenuo pažnju na potrebu za takvim uređajem.

“Kada spojim Monkey senzor sa aplikacijom na telefonu, stavim ga na cipelu djeteta. I nadam se da neće da odluta, ali ako se to desi, onda ulazi u fazu upozorenja. Kada pređe parameter faze upozorenja, onda se pokreće alarm. Sada se uključio alarm, ima ton i vibrira”.

To bi trebalo da bude dovoljno da roditeljima pruži vremena da stignu neposlušno dijete.

Izvor: alo.rs

Popularno