(FOTO/VIDEO) SLAVNA GLUMICA PROGOVORILA O SEKSUALNOM ZLOSTAVLJANJU: Bila sam silovana sa 16 godina!

Američka glumica Mira Sorvino (51) još je jedna u nizu holivudskih zvezda koje su progovorile o seksualnom zlostavljanju

FOTO: REUTERS/Danny Moloshok

Dobitnica oskara je o ovome progovorila na konferenciji sa aktivistima pokreta "Time's Up", koja je za cilj imala da da zakonsku podršku inicijativi za bolju zaštitu žrtava silovanja, seksualnog napada i seksualnog uznemiravanja.


Mira je bila jedna od prvih javnih ličnosti koje su priznale da ih je filmski producent Harvi Vajnstajnseksualno zlostavljao, a drugi put je opisala da ju je sa svega 16 godina uznemiravao kasting direktor.


- Svima vam sada ove mogu reći da ne samo da sam bila žrtva seksualnog zlostavljanja i maltretiranja od strane gospodina Vajnstajna, već da sam i žrtva seksualnog napada i da sam preživela silovanje od strane poznate ličnosti - u suzama je rekla glumica, ali nije otkrila o kom muškarcu se radi.


Navela je kako je to silovanje drugog stepena, budući da je bila maloletna te da nije mogla dati pristanak za seksualnu aktivnost zbog godina.


- Ovde sam da bih pomogla. Drugi koji su preživeli isto ovo zaslužuju pravdu i više vremena kako bi naučili da se nose s tim. Osećate sramotu, kao da ste vi krivi - poručila je glumica.


Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram