Connect with us

Svijet

Film CNN-a o najmoćnijem čovjeku na svijetu, Rusi se oglasili

Published

on

MOSKVA – Pres-sekretar predsjednika Rusije Dmitrij Peskov, odgovarajući na pitanje šta misli o filmu CNN o ruskom lideru, izjavio je da film, sudeći po svemu, kritika.

On je, međutim, pohvalio što je omogućeno Moskvi da izloži svoju poziciju.

Peskov smatra da bi bilo previše optimistično očekivati da američki mediji izađu iz okvira histerične i emocionalne pozadine prema Rusiji koja je prevagnula u SAD.

„To je sigurno uslovljeno time što će taj film, sudeći po svemu, biti urađen iz takvog kritičkog ugla i u skladu sa nastavkom demonizacije naše zemlje i našeg predsjednika“, rekao je Peskov, odgovarajući na pitanje šta misli o insertu i samom filmu „Najmoćniji čovjek u svijetu“ televizije CNN, koji je posvećen ruskom predsjedniku.

Peskov je dodao da još uvijek nije video film i da čeka da ga pogleda. Prema njegovim riječima, autor filma Farid Zakarija je više puta putovao u Rusiju, sastajao se sa predsjednikom Vladimirom Putinom, bio moderator na ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu.

„Zaslužuje pozitivne ocjene činjenica da su dali mogućnost da se učestvuje u tom filmu i u krajnjoj liniji da se izloži naš stav o temama kojih se dotiču, što smo mi i uradili“, dodao je on.

Specijalna reportaža o predsjedniku Rusije biće prikazana večeras na CNN-u.

 

Nastavi čitati
Advertisement

Popularno