Početna Vijesti Bosna i Hercegovina FHMZ BiH: Ove sedmice stabilno vrijeme, krajem mjeseca obilnije padavine

FHMZ BiH: Ove sedmice stabilno vrijeme, krajem mjeseca obilnije padavine

0
0

U Bosni i Hercegovini se do 23. jula prognoziraju stabilnije vremenske prilike, a nestabilno vrijeme očekuje se naredne sedmice pa do kraja mjeseca, za kada su najavljene obilnije padavine. 

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH do kraja ove sedmice moguća je kiša u vidu lokalnih pljuskova u centralnim krajevima Bosne i na jugoistoku zemlje.

Nestabilno vrijeme očekuje se od 23. jula do 1. augusta, a obilnije padavine prognoziraju se od 29 do 31. ovog mjeseca.

Minimalne temperature u Bosni u periodu od 17. do 19. jula prognoziraju se od 9 do 14, a u Hercegovini 15 do 20 stepeni, dok se maksimalne u Bosni očekuju do 32, a u Hercegovini do 35 stepeni Celzijusovih.

U periodu od 20. do 26. jula očekuje se porast temperatura, u većem dijelu Bosne vrijednosti jutarnje temperatura zraka kretat će se od 17 do 23, a na jugu zemlje od 20 do 25 stepeni. U istom periodu maksimalne temperature u Bosni dostizaće vrijednosti do 36, a u Hercegovini do 40 stepeni Celzijusovih.

Jutarnje temperature zraka u periodu od 27. jula do 1. augusta u Bosni se očekuju od 10 do 15, a u Hercegovini 15 do 20, dok se maksimalne temperature zraka u Bosni prognoziraju do 28, a na jugu do 31 stepeni Celzijusovih.

(Cafe.ba / Anadolija)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Preporučujemo

Banja Luka: Na ulici se skidao go i pokazivao spolni organ

Vanja Gajić (40) iz Banje Luke uhapšen je zbog sumnje da se u banjalučkom naselju Nova Var…