Početna Magazin Zvijezde i tračevi ESMIN TESTAMENT JE FALSIFIKAT?! Počela borba za nasledstvo kraljice romske muzike!

ESMIN TESTAMENT JE FALSIFIKAT?! Počela borba za nasledstvo kraljice romske muzike!

0
0

Esma Redžepova je htela da svu imovinu ostavi rodbini, a ne državi Makedoniji, tvrdi njena bliska prijateljica Vaska Jankovska

Bugarska pevačica Vaska Jankovska tvrdi da je testament u kojem je Esma Redžepova ostavila imovinu državi Makedoniji – lažan! I rodbina kraljice romske muzike, koja je umrla 11. decembra prošle godine, pokušava da ospori taj dokument na sudu jer sumnja da je verodostojan.
– Taj testament je falsifikat – tvrdi za Informer Jankovska, koja je decenijama bila nerazdvojna sa Esmom.
I rodbina sumnja
Ona ističe da je neko lažirao poslednju volju pokojne pevačice.

– Znam da Esma nije napisala nikakav testament, jer sam ja stalno bila uz nju. Neko je to falsifikovao. Tvrdim da je on lažan. Pričala mi je da imovinu želi da ostavi rodbini. Njeni sestrići i bratanci su već angažovali advokate. Odlučni su da se bore za svoja prava. Njima bi trebalo da pripadne kuća, a autorska prava bi mogao da dobije Simeon Atanasov, jer je godinama brinuo o njenoj karijeri – otkriva Vaska, koja nekoliko decenija nastupa sa Goranom Bregovićem na koncertima.

Ona dodaje da je spremna da o tome svedoči na sudu, ali i iznosi za koga sumnja da je lično umešan u tu prevaru.

– Bitka će se voditi između dece njenih sestara i braće s jedne i humanitarnog udruženja “Kraljica Esma i Stevo Teodosievski” sa druge strane. Sumnjam da je predsednica tog udruženja Zorana Kostovska sve to zakuvala. Esma i ona u poslednje vreme nisu bile u kontaktu – tvrdi bugarska pevačica.

Čeka se odluka suda

Bogatstvo
Iza pevačice je ostala kuća od 750 metara kvadratnih i autorskih prava na njenu muziku

Borba oko nasledstva Redžepove biće žestoka. Koplja će se najviše lomiti oko Esmine kuće u kojoj je smešten Muzej i dom humanosti i umetnosti “Stevo i Esma Teodosievski” blizu tvrđave Kale u Skoplju. Kuća ima 750 kvadratnih metara i dvorište od 1.300 kvadrata. Predmet spora pred sudom u Skoplju biće i autorska prava na muziku kraljice romske muzike.

Menadžeri pokojne zvezde Vesna Đorđievska i Simeon Atanasov potvrdili su da postoje problemi između Esmine porodice i humanitarnog udruženja oko njenog nasleđa. Oni su dodali da se neće mešati u taj sukob i da će poštovati svaku odluku koju sud donese.

(informer)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preporučujemo

ANASTASIJA PROGOVORILA O CECINOM LJUBAVNOM ŽIVOTU: Veljko i ja bismo bili veoma srećni kad bi mama našla dečka!

ANASTASIJA PROGOVORILA O CECINOM LJUBAVNOM ŽIVOTU: Veljko i ja bismo bili veoma srećni kad…