Connect with us

Svijet

Erdogan-Putin: Ukloniti prepreke radi trgovinske razmjene od 100 milijardi dolara

Published

on

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan je nakon sastanka s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Sočiju kazao kako su se usaglasili da dodatno prodube međusobne odnose.

“Složili smo se da produbimo naše međusobne odnose”, rekao je turski predsjednik na konferenciji za medije, dodajući kako su i ruska i turska strana saglasne u nastojanju da odnosi naroda i država budu sve bolji.

“Saglasni smo da u svakom pogledu treba da imamo snažniju i bližu saradnju. Veoma važnim smatram korake koje činimo u oblasti odbrambene industrije”, rekao je Erdogan, te naglasio da je posebno zadovoljan što su odnosi između Turske i Rusije dostigli “veoma visoki nivo”.

Napomenuo je da je potrebno ukloniti sve prepreke kako bi trgovinska razmjena između Turske i Rusije dostigla 100 milijardi dolara.

“Potrebno je da uklonimo sve prepreke, uključujući i vize našim privrednicima, kako bi dostigli naš cilj trgovinske razmjene od 100 milijardi dolara. Važno je da u ovom momentu bezvizni režim bude vraćen na prijašnji nivo”, rekao je Erdogan.

Istakao je, na kraju, kako su danas razgovarali i o posljednjim dešavanjima u vezi sa sirijskom krizom.

“Posebno smo imali priliku razgovarati o posljednjim dešavanjima u vezi sa ratom u Siriji. Saglasni smo da je izgrađena osnova pomoću koje ćemo moći da se fokusiramo na političko rješenje”, rekao je Erdogan.

Putin je izjavio kako su se odnosi njegove zemlje s Turskom vratili na prijašnji nivo.

(Cafe.ba / Anadolija)

Popularno