Erdogan ne dolazi u Srbiju u avgustu

Poseta turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji, koja je bila najavljena za 29. avgust, odložena je, saznaje Tanjug u ambasadi Turske u Beogradu.

FOTO: AP Photo / Burhan Ozbilici

Turski predsednik neće doći u Srbiju tokom avgusta i septembra zbog „usaglašavanja termina“, rečeno je u ambasadi Turske.


Bilo je najavljeno da će tokom Erdoganove posete predsednik Srbije Aleksandar Vučić i šef turske države svečano ozvaničiti početak radova na izgradnji auto-puta Beograd-Sarajevo, koji bi trebalo da gradi turska kompanija „Tašjapi“.


Predsednik Aleksandar Vučić potvrdio je na otvaranju auto-puta „Miloš Veliki“ da će turski predsednik Redžep Tajip Erdogan doći u posetu Srbiji, ali nije precizirao datum.


Na pitanje da li je tačno da će on i Erdogan prisustvovati zajedno početku radova na auto-putu Beograd-Sarajevo, Vučić je odgovorio:


U razgovoru sa novinarima Vučić je rekao da će to biti dobra i prijateljska poseta i da je Erdogan iskren prijatelj.


„Hvala mu što dolazi u Srbiju i srećni smo kada možemo da ga ugostimo. Verujem da mnogo toga zajedno u budućnosti možemo da uradimo“, rekao je Vučić i izrazio je zahvalnost turskim investitorima u Srbiji, kao i nadu da će ih biti još više.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram