Početna Magazin Muzika EKSKLUZIVNO! Preslušajte pesmu Milice Todorović KOJU RTS NIJE HTEO DA POŠALJE NA EVROSONG! (VIDEO)

EKSKLUZIVNO! Preslušajte pesmu Milice Todorović KOJU RTS NIJE HTEO DA POŠALJE NA EVROSONG! (VIDEO)

0
0

Milica Todorović je želela da predstavlja Srbiju u Kijevu sa mojom pesmom “Selotejp”, ali je stručni žiri Javnog servisa odbio tu numeru, tvrdi autor Boban Petrović.

Pevačica Milica Todorović snimila je pesmu “Selotejp” za ovogodišnji Evrosong, ali je RTS bukvalno oduvao numeru koju im je “zvezda Granda” ponudila!

Stručni žiri koji bira kompoziciju koja nas predstavlja na prestižnom muzičkom takmičenju ocenio je ovu kao neadekvatnu, dok autor Miličine pesme kompozitor i tekstopisac Boban Petrović veruje da bismo sa njom ušli u finale:

– Producent Granda Saša Žika Jakšić smatrao je da bi Milica bila pun pogodak na Evrosongu, što zbog sjajnog vokala, što zbog lepog izgleda i fenomenalnog utiska koji ostavlja svojom igrom. On joj je predložio da otpeva”Selotejp” i dogovor je bio da je u Kijevu izvede na srpskom jeziku. Čak tri meseca se radilo na tome, a Milica je bila puna entuzijazma. Numera je dostavljena urednici zabavnog programa RTS Oliveri Kovačević, ali nije prošla. I to ne bi bio problem da ona ne tvrdi da niko poznat nije želeo da ide na ovo takmičenje. Evo, Milica je veoma razočarana što nije predstavljala Srbiju – priča za Informer Boban Petrović.

On se osvrnuo na izjavu Kovačevićeve koju je dala za Informer “da je RTS pitao velike zvezde da predstavljaju Srbiju na Evrosongu, ali da niko nije pristao, pa da su zato morali da pošalju anonimnu Tijanu Bogićević”.

– Šta je Milica ako nije zvezda? Pritom, RTS je potrošio oko 150.000 evra na Evrosong, a da je Todorovićeva otišla u Ukrajinu, uštedeo bi se veći deo tog novca – tvrdi naš sagovornik.

Petrović nam je ustupio numeru “Selotejp”, koju ekskluzivno objavljujemo, pa se svi možete uveriti u njen kvalitet. Kako god je ocenili, autor kaže da su se mnogo potrudili oko nje.

– Pesma je dugo i pažljivo pripremana, sa idejom da zadovolji domaće, ali i svetske muzičke trendove. Milica je u zenitu popularnosti, ima kvalitetan vokal i poznata je u dijaspori, koja glasa za našeg predstavnika. Znači, tvrdnje gospođe Kovačević su netačne – naglašava Petrović, koji je 2013. godine sa pesmom “Duga u tvojim očima”, koju je izvela Saška Janković, zauzeo treće mesto na zvaničnom izboru za Pesmu Evrovizije RTS, i dodaje:

– Naš projekat je bio gratis i bez ikakvih zahteva. Vaši čitaoci su delimično iz svojih džepova platili honorare inostranih autora koji su pritom napravili refren pesme “In too deep”, koji neodoljivo podseća na refren hita “Firework” Keti Peri. Znači, platili smo plagijat.

Olja Kovačević: Milica je u redu, pesma je neadekvatna

Urednica zabavnog programa RTS Olivera Kovačević kaže da pesma “Selotejp” nije bila adekvatna da predstavlja Srbiju na Evrosongu.
– Tačno je da je gospodin Petrović poslao pesmu “Selotejp”, koja se našla među 12 numera od kojih se biralo. Naš selektivni žiri od oko 30 muzičkih urednika sa Radio Beograda i televizije je preslušao tu numeru. Prema glasovima žirija, ocenjena je kao neadekvatna, te se našla na poslednjem mestu. Milica Todorović je kao izvođač sasvim u redu, ali pesma nije – ističe Kovačevićeva.
Sa RTS su još poručili da su netačne Petrovićeve tvrdnje da su nudili da plate sve troškove učešća, jer o novcu uopšte nisu ni razgovarali.

(Informer.rs)

Komentar

Preporučujemo

ŽIRI SE NARUGAO MUZICI KAO DA JE POJEDINI ČLANOVI NE SKRNAVE DOVOLJNO – Takmičar “davio mačke i gazio žabe” na violini, pa prošao u super finale (VIDEO)

Juče se na portalima u regionu pojavila vijest kako je “čudo od djeteta – Feno…