Connect with us

Zvijezde i tračevi

Džon Ledžend lansirao svoje vino

Published

on

Iako ne postoji garancija da ćete ubosti pravu formulu pri lansiranju nekog proizvoda, izgleda da muzičar Džon Ledžend poznaje tajne hemije.

Kada je odlučio da ostvari svoj dugogodišnji san da postane vinar, njegov prioritet je bio da pronađe vinskog partnera sa kojim bi kliknuo na ličnom nivou. Ostvario je saradnju sa Žan Čarlsom Boese iz porodične kuće Boisset, vinogradarske legende  sa vinarijama u Napi, u okrugu Sonoma i širom Francuske.

“Od trenutka kada sam upoznao Žan-Čarlsa, znao sam da je on neko ko dijeli tu strast i mogao je da mi pomogne da je prenesem u svoje vino”, rekao je Ledžend, koji je odrastao u Springfieldu u Ohaju.

“Vino je postalo sastavni dio načina na koji uživam u životu”, kaže Ledžend. “Od putovanja ,do muzike pa sve do uživanja u restoranima”.

Tako su njih dvojica 2013. godine osnovali Legend Vineyard Exclusives (LVE),vinsku etiketu koja je te iste godine prvo proizvela Cabernet Sauvignon. Od tada se njihov portfoljo proširio i na Chardonnay, Napa Valley crvenu mješavinu kao i najnoviju kreaciju Côtes de Provence Rosé.

LVE Rosé 2017 djeluje kao da će biti veliki hit među ljubiteljima vina. Vino je kombinacija mješavine grožđa Grenache, Cinsault o Syrah iz provansalske regije gdje krečnjačko tlo pomaže u kreiranju svežih nota i slatkih aroma. Vino je svijetlo roze boje sa aromom crvenih bobica i cvjećem breskve.

Njegova oštra, osvežavajuća paleta ima delikatne note jagode i breskve, ostavljajući put mineralnoj završnici. Jednostavno rečeno, ovo vino lijepo “pjeva”, baš kao i čovjek koji ga je napravio.

 

 

(NN/luxlife.rs)

Popularno