Connect with us

Auto moto

Dušan Borković ostvario istorijski trijumf, postao šampion Bahreina

Published

on

Dušan Borković ostvario je istorijski trijumf, pošto je slavio na drugoj trci drugog vikenda TCR šampionata u Bahreinu.

Borković je fantastičnom vožnjom osvojio 25 bodova, ujedno ušao u istoriju kao prvi srpski vozač koji je trijumfovao na kružnim stazama u svjetskim okvirima.

U njegovu čast, na današnji veliki praznik Vaskrs, u Bahreinu se svirala srpska himna “Bože pravde”, a Borković je dan ranije, u prvoj trci vozeći Alfa Romeo Giulietta za gruzijski tim “GE Force”, osvojio četvrto mjesto i 12 bodova.

Borkoviću je prethodno najveći uspeh u karijeri bilo drugo mesto na WTC trci u Japanu 2015. godine.

Najbolji automobilista regiona izjavio je da je presrećan što je najveću pobjedu u karijeri ostvario na tako veliki praznik kao što je Vaskrs.

“Već posle kvalifikacija i prve trke u subotu osetio sam da ovde mogu da postignem veliki uspeh. Startna pozicija u drugoj trci dala mi je za pravo da se nadam najboljem. Iako sam slabije startovao, znao sam da ako se izborim s Mađarima u prvom krugu mogu da dođem do pobede”, rekao je Borković.

On je dodao da je presrećan što je postao prvi Srbin koji je trijumfovao u trci ovako velikog šampionata.

“Daću sve od sebe da i u nastavku sezone ostanem na visokom nivou. Želeo bih da se zahvalim navijačima, sponzorima, čitavom timu i svim sunarodnicima. Pozdrav svim navijačima, a svima koji slave želim srećan Vaskrs. Hristos voskrese”, poručio je Borković.

(Tanjug, Kurir Sport)

Popularno