Ðurić: Dolazak Klintona na Kosovo za mene predstavlja da se zločinci vraćaju na mjesto zločina

Obilježavanje 20. godišnjice od ulaska NATO snaga na kosovsku teritoriju i dolazak nekadašnjeg predsjednika SAD Bila Klintona i ostalih zvaničnika tadašnje američke administracije potvrđuju da se “zločinci vraćaju na mjesto zločina”, izjavio je danas direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marko Ðurić.

FOTO: Dimitrije Goll/TANJUG

– To što imaju neki bal vampira u Prištini… ako mene pitate, to je bal vampira i po meni zločinci se vraćaju na mjesto zločina, i Vesli Klark i Bil Klinton – rekao je Ðurić.


On je gostujući na TV Pink pokazao mapu na kojoj se vidi etnička struktura u Gnjlanama i Prištini prije 1999. godine i poslije, kada tamo više praktično nema Srba.


– To danas slave predstavnici koji kažu za sebe da su predstavnici demokratije i borci za ljudska prava – rekao je Ðurić.


Upitan o nedavnoj sjednici Savjeta bezbjednosti UN, on je rekao da je to bila važna prilika za iznošenje argumenata i podsjetio da je zalaganjem rukovodstva Srbije 13 zemalja povuklo odluku o priznanju tzv. nezavisnosti Kosova.– U sjednici Savjeta bezbjednosti i širom svijeta odvija se neprekidna borba da argumente iznesemo, i naši predstavnici skrešu u brk šta treba da im se kaže – rekao je Ðurić.

On je naveo da Albanci bez ikakvog srama iznose najgore laži o Misiji UN, i dodao da im ta sjednica SB UN nije pomogla da se u široj javnosti afirmišu i preporuče kao kandidat za članstvo u svetskoj organizaciji.


Kada je riječ o iznetim tvrdnjama da su Srbij kolonizatori, direktor Kancelarije za KiM je rekao da su albanski seperatisti i njihovi političari šampioni svijeta u propagandi i laži.


– To je jedna crno bijela slika koju projektuju u svijet i Srbe prikazuju kao kolonizatore, iako sva dostupna istorijska dokumenta i video zapisi pokazuju sasvim drugačije i da su Srbi tu od iskona – rekao je Ðurić.


On je rekao da predstavnici Srbije razgovore vode “bez rukavica”.


– Nema razloga prećutati nekome ko tako ogoljeno laže, kao što je predstavnica Prištine Vljora Čitaku to uradila, ona je vrijeđala inteligenciju svih sušalaca – rekao je Ðurić.


On je naveo da je na KiM do juna 1999. godino bilo 372. 444 nealbanaca, od čega nesto više od 239. 000 Srba, a da je poslije NATO intervencije pokrajinu napustilo napustilo 56 odsto pripadnika nealbanskih zajednica.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram