Početna Vijesti Svijet Dugo im je pretio, da li je sada objavio rat?

Dugo im je pretio, da li je sada objavio rat?

Comments Off on Dugo im je pretio, da li je sada objavio rat?
0

Američki predsednik Donald Tramp otvorio je trgovinsku istragu protiv Kine i drugih izvoznika jeftinog čelika na američko tržište.

To je povećalo mogućnost od uvođenja novih carina i prouzrokovalo uzlet akcija pojedinih američkih čeličana za gotovo osam odsto, izveštava Rojters.

Navodeći kao razlog zabrinutost za nacionalnu bezbednost, Tramp je pokretanje istrage najavio na ceremoniji u Beloj kući, kojoj su prisustvovali direktori američkih čeličana Nukor, Junajted stejts stila i Timken stila, zajedno sa državnim sekretarom za trgovinu Vilburom Rosom, milijarderom koji je deo bogatstva stekao na investicijama u sektoru čelika.

“Čelik je od ključnog značaja kako za ekonomiju, tako i za našu vojsku. Ovo nije područje gde sebi možemo priuštiti da postanemo zavisni od drugih zemalja”, rekao je on tom prilikom.

Najveći deo glasova u američkim industrijskim saveznim državama, Tramp je osvojio zahvaljujući obećanju da će povećati proizvodnju i “stati na kraj” trgovinskim praksama Kine.

Kina je najveći proizvođač čelika na svetu i proizvodi znatno više nego što troši, zbog čega višak prodaje u inostranstvu, često po niskim cenama koje ugrožavaju domaće proizvođače, navodi britanska agencija.

(Tanjug)

Komentari su zatvoreni

Preporučujemo

Novi bilans: Dva Jordanca poginula u izraelskoj ambasadi

Dvojica Jordanca su radila za firmu koja se bavi izradom namještaja i u ambasadu su ušli p…