Connect with us

Politika

Dragan Mektić novinarima čitao SMS poruke Ružice Jukić

Published

on

Agencija Anadolija

Dragan Mektić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, održao je danas u Sarajevu press konferenciju na kojoj je govorio o aktuelnim političko – sigurnosnim pitanjima, a komentirao je i sukob koji je prije nekoliko dana u jednom televizijskom nastupu imao s Ružicom Jukić, potpredsjednicom Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH.

 

”Evo žene, koja je na poziciji visokoj i 10 minuta u onoj emisiji mlatila mojom diplomom. Moram zbog nje da objasnim. Slala mi je poruke, da voli Srbe, da ih spašava. Sad ću vam pročitati jednu poruku”, ispričao je Mektić, a potom dobar dio press konferencije posvetio čitanju tih poruka.

”Imam rodicu u Brodskoj, Brodu, Novom Sadu, Beogradu. Svi predsjednici sudova Srbi, znaju da su pod mojom zaštitom”, pročitao je ministar sigurnosti BiH.

”Kakvi smo mi to Srbi da nas moraju štititi?”, zapitao se ministar sigurnosti obraćajući se novinarima i dodao:

”Ja iza takvih Srba ne stojim. Ona se hvali da je branila one koji su trebali biti suspendovani.  Ja nisam. Ne daj mi Bože da sam pod njenom zaštitom”, rekao je Mektić, a potom pročitao još jednu poruku.

”Dragane, ono što sam iznijela o tebi, pa je rekla diploma, Srebrenica, paljenje džamija – ja našla na internetu. Mislim da bi dobro bilo da tražiš istragu da skineš hipoteku sa sebe”, pročitao je on.

Popularno