Doktor Kon nastavlja da vodi tim

BEOGRAD - Na sastanku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, predsjednice Vlade Srbije Ane Brnabić i epidemiologa Predraga Kona dogovoreno je da doktor Kon nastavi da vodi tim epidemiologa i da se do kraja sa svojim timom izbori protiv pandemije Kovida-19 u Srbiji, saznaje Tanjug.

FOTO: Nezavisne

Doktor Kon obratiće se u tom svojstvu već u 15 časova, na redovnoj konferenciji za novinare.


Kon je prethodno na Fejsbuku objavio kako je vrijeme da se povuče i prepusti drugima da vode pandemiju, a na taj potez su ga, kako je objasnio, naveli napadi na njega i Krizni štab, posebno nakon prodora korona virusa u Gerontološki centar u Nišu.


Kon je gostovao u Jutarnjem programu televizije Pink i nijednom rečju nije pomenuo svoju odluku da napusti Krizni štab, ali je rako da, zbog trajanja situacije sa virusom, svi građani gube strpljenje, pa i on.


Konstatovao je da je ljudima očigledno lakše da uvek traže krivce i da opsuju nekoga, nego da se osvrnu na sopstvenu odgovornost.


„U ovoj situaciji svi su nešto krivi, ali ovo je viša sila, sama pojava virusa. Društvo treba što više da se skupi, da bude zajedno, da se odbrani od virusa, a mi smo kao društvo izdeljeni“, konstatovao je Kon u Jutarnjem programu TV Pink.


Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram