Connect with us

Bosna i Hercegovina

Dodik: SNSD ne može spasavati SDA

Published

on

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, pozvao je danas javnost i sve u Republici Srpskoj da dostojanstveno obilježe dan stradanja Srba u logoru Jasenovac u nedjelju 23. aprila.

Dodik je, tokom pres konferencije održane u Palati Republike, rekao da će ovaj dan biti organizovan kao zajednički događaj vlada RS i Srbije najavljujući da će u Donju Gradinu stići novoizabrani predsjednik Srbije sa ministrima iz Vlade.

“Važno je da svi zajedno odamo poštu svim žrtvama sistema logora Jasenovac u kojem je počinjen genocid, iako to zvanično nije priznato”, rekao je Dodik novinarima.

Dodik se osvrnuo i na situaciju u kompaniji “Alumina” navodeći da su vlasti u RS preduzele sve da se stanje popravi te da su ova i prethodna godina bile najbolje od kad “Alumina” postoji.

Dodik je takođe rekao da razumije radnike koji traže da se poštuju odluke Privrednog suda donesene u njihovu korist, posebno apostrofirajući da je pravosuđe u ovim i još nekim slučajevima radilo u korist kriminalai i lopovluka, a ne u korist građana i radnika u Srpskoj.

Predsjednik RS je ovom prilikom prokomentarisao i situaciju u vezi sa Predstavništvom RS u Izraelu rekavši novinarima da je sve zapravo ‘zakuvala’ osoba po imenu Saša Nikolić. Dodao je da, sve u svemu, podržava bivšeg šefa Predstavništva u Izraelu Arija Livnea, ističući da je on do sad više uradio za RS nego Igor Crnadak i Branislav Borenović zajedno i što će oni ikada uraditi.

Na pitanje novinara o setu zakona o akcizama, koji ponovo nije prošao u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Dodik je naglasio da je SNSD u opoziciji ali i da ima odgovornost prema građanima,

“Mi nismo ulazili u bilo kakve sporazume sa bilo kim, isključivo smo se rukovodili odlukom da bi usvajanjem ovig seta zakona poboljšali finsasiranje u četiri sektora u RS”, istakao je Dodik.

Zaključci se odnose na Šemsudina Mehmedovića i Sadika Ahmetovića, članove SDA, koji su rekli da će glasati za set zakona o akcizama u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH ukoliko se usvoje njihovi zahtjevi. Pošto nisu usvojeni, set zakona o akcizama nije dobio potrebnu većinu za hitnu proceduru.

(Srna)

Popularno