Do kraja sedmice padat će kiša, a na planinama snijeg

Meteorolozi iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda za danas najavljuju pretežno oblačno vrijeme s povremenom kišom u Hercegovini i u zapadnim područjima Bosne. U ostatku zemlje moguća je slaba rosulja

FOTO: InfoBijeljina

Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu do 9, a najviša dnevna od 5 do 11, na jugu do 13 stepeni.

Za petak je najavljeno umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa povremeno slabom kišom u Hercegovini, na planinama centralne i istočne Bosne može provijavat i slab snijeg. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu do 8, a najviša dnevna od 4 do 9, na jugu do 11 stepeni.

Prvog dana vikenda bit će umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Tokom dana, ponegdje u istočnim i jugoistočnim područjima i sa slabom kišom, a na planinama može provijavat i slab snijeg. Jutarnja temperatura od 0 do 5, na jugu do 7, a najviša dnevna od 4 do 9, na jugu do 11 stepeni.

I u nedjelj u je najavljeno pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa slabom kišom, a na planinama sa slabim snijegom. Do kraja dana padavine ce oslabiti, a mjestimično i prestati. Jutarnja temperatura od 0 do 5, na jugu do 8, a najviša dnevna od 3 do 9, na jugu do 11 stepeni.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram