DIJETA SA TREŠNJAMA: Za pet dana očistite organizam od toksina

Sveže sezonsko voće prija svakome ko želi na zdrav način da očisti organizam od toksina. Ako ga uključite u svakodnevnu ishranu, pomaže da se krvni pritisak drži u normalnim vrednostima, da se snizi nivo holesterola u krvi i rizik od hroničnih bolesti.

FOTO: rasadnik-rasula.com

Za ovu dijetu idealne su trešnje: sadrže malo kalorija, nemaju masnoća i pune su vode. Mnogi koriste prednosti ovog voća kako bi ubrzali mršavljenje. Trešnje imaju mnogo kalijuma, a malo natrijuma, što pomaže kod izlučivanja vode iz organizma.

Sadrže kombinaciju antioksidanata protiv starenja, bogate su vlaknima, vitaminima A, B i C, mineralima, posebno kalcijumom, gvožđem i kalijumom. Jedna trešnja ima samo četiri kalorije (jedna šoljica sadrži oko 90 kalorija). To ih čini voćem sa jednim od najnižih glikemijskih indeksa. Imaju jednake količine ugljenih hidrata i proteina.

Ova petodnevna voćna dijeta pomaže u jačanju imuniteta, čime se podiže zaštita od infekcija. Pored gubljenja kilograma, dugoročnije pridržavanje ovog režima doprinosi tome da se smanje digestivni i bronhijalni problemi.

PRVI DAN


Doručak: 100 g trešanja, dvopek, kafa

Ručak: 200 g trešanja, kuvano jaje

Večera: dva paradajza, dva kuvana jajeta, krastavac, dva dvopeka


DRUGI DAN


Doručak: banana, dvopek, kafa

Ručak: 150 g jagoda, kuvano jaje, dva dvopeka

Večera: 125 g kuvane junetine, paradajz, jabuka, dvopek


TREĆI DAN


Doručak: kruška, dvopek, kafa

Ručak: 200 g trešanja, kiselo mleko, dvopek

Večera: 125 g kuvane junetine, 50 g jagoda, dvopek


ČETVRTI DAN


Doručak: voćna salata, dvopek, kafa

Ručak: 125 g mladog sira, paradajz, dvopek

Večera: 125 g kuvane junetine, 100 g trešanja, dvopek


PETI DAN


Doručak: jabuka, dvopek, kafa

Ručak: 200 g kuvane junetine, paradajz

Večera: 500 g kuvanog povrća, paradajz, 50 g trešanja, 50 g jagodaPRVI DAN


Doručak: 100 g trešanja, dvopek, kafa

Ručak: 200 g trešanja, kuvano jaje

Večera: dva paradajza, dva kuvana jajeta, krastavac, dva dvopeka


DRUGI DAN


Doručak: banana, dvopek, kafa

Ručak: 150 g jagoda, kuvano jaje, dva dvopeka

Večera: 125 g kuvane junetine, paradajz, jabuka, dvopek


TREĆI DAN


Doručak: kruška, dvopek, kafa

Ručak: 200 g trešanja, kiselo mleko, dvopek

Večera: 125 g kuvane junetine, 50 g jagoda, dvopek


ČETVRTI DAN


Doručak: voćna salata, dvopek, kafa

Ručak: 125 g mladog sira, paradajz, dvopek

Večera: 125 g kuvane junetine, 100 g trešanja, dvopek


PETI DAN


Doručak: jabuka, dvopek, kafa

Ručak: 200 g kuvane junetine, paradajz

Večera: 500 g kuvanog povrća, paradajz, 50 g trešanja, 50 g jagoda


Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram