DETALJ IZ ŽIVOTA SLAVNOG GLUMCA Prije nego što je postao glumac, Nadarević se bavio i OVIM POSLOM

Vijest o smrti legendarnog glumca Mustafe Nadarevića koji je borbu sa zloćudnim karcinomom izgubio u 78. godini života, prije nekoliko dana potresla je brojne obožavatelje, kolege i prijatelje koji se još uvijek opraštaju od velikog pozorišnog i filmskog glumca.

FOTO: srpskainfo.com

Svojim će ulogama Mustafa svakako ostati ‘upisan u istoriji’, međutim, iako se čini da o njemu znamo baš sve, manje je poznato čime se bavio prije nego što se posvetio glumi.

Naime, prije dvije godine u Večernjem studiju na sarajevskoj N1 televiziji omiljeni je glumac iznenadio mnoge kada je otkrio do tada nepoznate detalje o privatnom životu. Tačnije, tom je prilikom ispričao da je, prije nego što je upisao Akademiju dramskih umjetnosti u Zagrebu, u Rijeci radio kao – izbacivač na plesnjacima.

– Gdje sam ja bio, djevojke su dolazile stalno, ali ne zbog mene, nego jer na plesu nije bilo tuče. Ako sam vidio da se negdje zahuktalo, samo sam ih zamolio da izađu van i da se ispred tuku do mile volje – otkrio je tada Mustafa, a voditeljka nije sakrivala iznenađenje.

Glumac je dodao i kako je ‘grad koji teče’ njegova velika uspomena jer je upravo tamo odigrao svoje prve uloge prije nego je upisao akademiju, piše Story.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram