Deset znakova koji odaju da ne uživate s partnerom

Seks je jako bitan dio svake ljubavne veze i svako ko kaže drugačije - laže! Parovi koji se dobro slažu u krevetu često se i manje svađaju od onih koji imaju loš seksualni život.

FOTO: N.N


A kad je seks loš ili rijedak, onda to može ukazivati i na mnogo veće probleme u vezi. Ali ne brinite se, ako u pitanju nije neki veliki problem poput prevare, onda se sve može lako riješiti razgovorom.


Najbitnije je pronaći izvor problema, a mi vam donosimo 10 znakova koji ukazuju na to da ne uživate u seksu s partnerom onoliko koliko bi trebalo.


Uvijek pronalazite neke izgovore

Kada ste nezadovoljni svojim seksualnim životom, onda ćete uvijek smisliti neku drugu obavezu kako biste ga izbjegli.


Maštate o drugima

Nije grijeh ponekad maštati o nekom drugom za vrijeme seksa, ali ako to morate to raditi uvijek, onda tu nešto ne štima.


Prevarili ste ga

Varanje partnera nikada nije dobro i siguran je znak da vam nešto u toj vezi ne odgovara. Ako više uživate u seksu s drugima nego sa svojim dečkom, onda bi za oboje najbolje bilo da vezu privedete kraju.


Seks doživljavate kao obavezu

Niko ne voli obaveze, a ako se osjećate kao da ste dužne da partneru pružite seksualno zadovoljstvo, onda su male šanse da ćete u tome i uživati.


Seks vas ne raduje

Ako pomisao na seks s partnerom u vama ne budi nikakve emocije te o tome zapravo i ne razmišljate, onda je moguće da ste se i potpuno ohladili od njega. U ljubavi nema mjesta za ravnodušnost.


Nije vam prijatno

Postoje ljudi koji jednostavno ne uživaju u seksu, bilo iz psihičkih ili iz fizičkih razloga. U takvim situacijama najbolje je potražiti stručnu pomoć.


Ne razgovarate o seksu

Osim što ga redovno praktikujete, u vezi je i jako važno da razgovarate o seksu: o tome šta volite, što vam smeta, što biste htjeli da isprobate… Ako izbjegavate takve razgovore i držite sve za sebe, onda ste sami krivi i za to što ne uživate u seksu.


Nesretni ste u vezi

Ako ste često nezadovoljne svojim partnerom i vašom ljubavnom vezom, onda je normalno i da nemate želju za seksom, kao i da u njemu ne uživate koliko bi trebalo.


Upoređujete se s drugima

Svaka veza je posebna, baš kao i seks u njoj. Baš zato se nikada ne bi trebalo da se upoređujete s drugima, bilo da se radi o prijateljici ili filmovima. Najbitnije je da u svemu uživate pa čak i ako to ne izgleda kako ste vi zamišljale.


Izgubili ste interes

Ako vam je seks dosadio, to može značiti i da vam je dosadio vaš partner. O tome biste svakako trebalo da razgovarate s njim i pokušate sve da izgladite, a ako ne ide, onda je vrijeme za raskid.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram