Connect with us

Bijeljina

Danski Horsens IC u posjeti Bijeljini, odigrana pripremna utakmica sa Radnikom (FOTO)

Published

on

Sinoć je u Bijeljini odigrana prijateljska utakmica između KK „Radnik“ i ekipe „Horsens IC“, za koju nastupa nekadašnji igrač i kapiten Radnika Vedran Borovčanin. Ovaj meč je odigran na Vedranovu inicijativu, što je Radnik sa zadovoljstvom prihvatio.

„Vedran, koji je prije tri godine otišao u Dansku, bio je naš dugogodišnji kapiten i igrač, ali i neko ko je košarkašku karijeru započeo u našem klubu. Za nekoliko dana danska ekipa je imala tri pripremne utakmice ovde u okruženju. Naša ekipa gleda na ovaj meč kao početak priprema i nadam se da ćemo pružiti naš maksimum“, rekao je pred početak utakmice Mladen Petrović, ispred KK Radnik.

Vedran je košarkašku karijeru započeo u KK „Radnik“. Kroz mlađe kategorije se brzo izborio za mjesto u prvom timu i već tada se vidjelo da će Vedran napraviti uspješnu košarkašku karijeru. Večeras je pred početak meča uprava KK „Radnik“ uručila Vedranu i poklon dres.

Bivši kapiten Radnika nije krio zadovoljstvo što je ovako nešto organizovano. Napominje i da su Danci oduševljeni našim krajem, obišli su brojne znamenitosti, čak neki od njih planiraju privatno da dođu i posjete Bijeljinu u narednom periodu.

„Isplanirali smo ovu posjetu regionu, kako bismo odradili pripremne utakmice. Drago mi je da im se ovdje sviđa, a i KK Radnik se potrudio da sve protekne u najboljem redu. Nadam se da ćemo ovo druženje nastaviti i narednih godina“, rekao je za InfoBijeljina Vedran Borovčanin.

Horsens IC je u petak odigrao prvi meč na ovoj mini turneji sa finalistom KLS u prethodnom prvenstvu, ekipom FMP iz Železnika, zatim juče sa ekipom Slobode iz Tuzle i na kraju sa bijeljinskim Radnikom.

Obje ekipe su se složile da je u svemu ovome najbitnije druženje, te da je rezultat ostavljen po strani.

(infoBijeljina)

Popularno