DANICA MAKSIMOVIĆ RADI PUNOM PAROM I JEDVA ČEKA NOVE PROJEKTE: Imam 66, a bolja sam nego ikada

Danica Maksimović kaže da se fenomenalno oseća u koži penzionerke i da joj ne pada na pamet da se povlači sa scene

FOTO: Informer DN

Danica Maksimović kaže da se sa svojih 66 godina oseća i izgleda bolje nego ikada! Proslavljena glumica, koju ovih dana gledamo u seriji "Daleko je Holivud", otkriva za Informer na koji način skuplja energiju za nove predstave i serije i poručuje da joj ne pada na pamet da se povuče sa scene.


- Adrenalinska sam glumica i prštim od energije. Ko bi rekao da sam penzionerka i da imam 66 godina?! Radim više nego ikada, a i izgledam i osećam se nikad bolje. To je neki moj genetski kod i karma.


A kakvi ste kada vam je teško?


- Osamim se. Zatvorim se u kuću i isplačem. Ne idem među ljude jer ne želim drugima da kvarim dan. Zaplačem kada čujem za neku nesreću, naročito kada je reč o mladim ljudima. Pogodi me i kada me neko povredi. Mnogo verujem ljudima, otvorenog sam srca i onda me sve to zaboli.


Je l' zamerate nešto mlađim kolegama?


- Svako od njih treba da ostavi pečat i bude originalan. Često idem u pozorište da gledam kolege i mislim da im nedostaje energija, koja bi trebalo da isijava iz njih. Ili imaš ili nemaš dar od Boga. To ne može ničim da se nadomesti.


Šta je vaš moto?


- U se i u svoje kljuse. Dosta ljudi čeka da im neko nešto da. Nisam takva. Ja iniciram, radim, dajem, tražim, vučem, drmam...


Da li učestvujete u humanitarnim akcijama?


- Volim da odnesem garderobu u Sigurnu kuću ili onima kojima je potrebno. Uvek poklanjam nove stvari, ne volim da dajem ono što je nošeno. To radim od srca. Humanitarnim radom se bavim decenijama unazad. Čini mi se da to nosim u genima. Vodolija sam u horoskopu i ne umem da kažem "ne" kada treba da se uradi nešto dobro i plemenito. Naše malo nekome je mnogo.


Već 42 godine živite u ljubavi sa Todetom Lolićem. Kako posle toliko godina osvežavate vezu?


- U godinama smo kada je jedino važno da nas ništa ne boli kad se probudimo! Za neke nama važne datume dešava se da nismo zajedno. Ili on bude na putu, ili ja. Tada nam je dovoljno da se čujemo telefonom i da znamo da smo tu jedno za drugo. Svoju energiju i ljubav dajem bez zadrške, pa mi se tako i vraća. Tako funkcionišemo decenijama.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram