Connect with us

Fudbal

ĐANI INFANTINO PRETI BOGATAŠIMA: Ko igra Superligu ne može na Mundijal!

Published

on

Bogati klubovi planiraju da pokrenu svoje takmičenje, koje bi se zvalo Superliga, a obuhvatila bi za početak, Real Madrid, Barselonu, Čelsi, Arsenal, Liverpul, Mančester junajted i Mančester Siti, Juventus, Milan, Pari Sen Žermen i Bajern

Navodno su već krenuli sa konkretnim koracima ali su vrlo brzo dobili odgovor od prvog čoveka FIFA  Đanija Infantina.

On se žestoko se usprotivio nameri velikana da organizuju privatnu ligu, najavivši da će svi fudbalerima koji u njoj eventualno budu učestvovali automatski biti zabranjeno da se pojave na Svetskom prvenstvu.

– Najvećim imenima svetskog fudbala biće zabranjeno učestvuju na Mundijalu pod uslovom da se pojave u toj evropskoj Superligi. Moramo da sprečimo nastanak Superlige, isto tako i letnje turnire po Severnoj ili Južnoj Americi koji bi vodili ka njenom formiranju – poručio je Infantino.

Nije prvi put da se priča o odvajanju najboljih klubova od UEFA, samim tim i FIFA, ali sad su preduzeti prvi konkretni koraci u tom smeru i to bi trajno moglo da promeni fudbalsku mapu sveta.

– O ovoj temi se priča već 20 godina. Samim tim što su se pojavili dokumnetu, postoji i realna opasnost da do odvajanja dođe. Naš zadatak je da pronađemo način da fudbal ostane jedinstven

Popularno