Danas sahrana monaha Stefana; Policija traga za ubicom

Ubijeni monah Stefan biće sahranjen danas u Manastiru Glogovac, gdje će prethodno biti služena zaupokojena liturgija, uz blagoslov Njegovog preosveštenstva episkop bihaćko-petrovačkog Sergija.

U saopštenju Uprave manastira navedeno je da, zbog složene epidemiološke situacije i zbog tragičnosti događaja koji je potresao javnost, poslije molitvenog sabiranja oko odra ubijenog monaha Stefana neće biti zadržavanja u manastiru Glogovac.

Ubijeni monah manastira Glogovac Stefan bio je tih, povučen i miran brat u kojem se krila širokgruda duša puna ljubavi prema svakom čovjeku, saopšeno je ranije iz Eparhije bihaćko-petrovačke povodom ubistva ovog monaha.

Episkop bihaćko-petrovački i rmanjski Sergije uputio je iskreno saučešće sestri počivšeg monaha Miri i svim njegovim srodnicima.

Monah Stefan, kojem je svjetovno ime bilo Miodrag Ačić, zamonašio se 2007. godine u manastiru Ilinje. U Eparhiji bihaćko-petrovačkoj monah Stefan je od 2012. godine kada biva pridružen bratstvu Manastira Glogovac.

Otac Stefan, dugogodišnji monah manastira Glogovac u mjestu Babići, opština Šipovo, ubijen je u ponedjeljak u večernjim časovima.

Pripadnici policije još tragaju za licem D.Š. koje je osumnjičeno da je nožem ubilo monaha Stefana /62/ u manastiru Glogovac.

Nezvanično, riječ je o Draganu Ševi, Banjalučaninu koji je od ranije poznat policiji. Lice koje je, kako saznajemo, u nekoliko navrata boravilo u ovom manastiru, nožem je nanijelo povrede monahu Stefanu.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram